ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2010 8:56:32

K poskytování osobních údajů policistů a hasičů

K poskytování osobních údajů policistů a hasičů

Vyjádření Zdeňka Maršíčka, stínového ministra pro rezort vnitra, k poskytování osobních údajů policistů a hasičů soukromé firmě.

Skutečnost, že ministr vnitra Radek John vydal příkaz policejnímu prezidentovi a generálnímu řediteli Hasičského záchranného sboru poskytnout osobní údaje 2500 policistů a hasičů auditorské firmě, považuji za skandální a velmi nebezpečné. Se zveřejněním citlivých údajů by musela souhlasit každá konkrétní osoba, která je v tomto případě poskytla pouze pro potřeby svého zaměstnavatele, kterým je Policie České republiky a Hasičský záchranný sbor. Tvrzení, že by nemohlo dojít ke zneužití, protože některé údaje budou vymazány, nemůže být zárukou a je směšné a neodborné.

Policejní prezident Martinů a ředitel hasičů Štěpán jsou si vědomi, že předáním osobních údajů, jako jsou bydliště, čísla bankovních účtů atd., hraničí s porušením zákona o ochraně osobních údajů. Proto jejich rozhodnutí nesplnit příkaz ministra vnitra Radka Johna je opodstatněný a podle mého názoru naprosto správný.

Ministr vnitra Radek John opět prokázal, že není schopen svou funkci zodpovědně vykonávat a z neznalosti věci je schopen přivést do problému i své podřízené.  

Zdeněk Maršíček, stínový ministr ÚV KSČM pro resort vnitra

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama