ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2010 19:26:00

John by měl svá obvinění co nejdříve doložit jasnými důkazy

John by měl svá obvinění co nejdříve doložit jasnými důkazy

Ministr vnitra a předseda VV Radek John dnes v televizní debatě veřejně obvinil zatím neurčitou skupinu lidí údajně spolčenou s novináři z nátlaku s cílem zdiskreditovat právě ministra vnitra.

Ministr vnitra, předseda jedné z koaličních stran a místopředseda vlády Radek John dnes v televizní debatě na TV Prima veřejně obvinil zatím neurčitou skupinu lidí údajně spolčenou s novináři - "kmotři, co nechtějí vyšetřovat korupci" - z cíleného nátlaku s cílem zdiskreditovat právě ministra vnitra. Takové obvinění je velmi závažné a je třeba, aby Radek John co nejdříve k těmto obviněním předložil důkazy a nenechal svůj úřad v pochybnostech z "neurčitého" nátlaku zvenčí".
 
Radek John by měl v prvé řadě veřejnosti vysvětlit, kde bere své informace. Dostává je snad z policejních odposlechů anebo například od některých soukromých bezpečnostních agentur? Své přesvědčení o protijohnovské kampani nejmenovaných třiceti čtyř novinářů vedených "kmotry, co nechtějí vyšetřovat korupci" přeci musí o něco opírat.

Dnešní  nekonkrétní a důkazy nepodložené výroky ministra vnitra o novinářích do demokratické společnosti nepatří. Ministr vnitra, stejně jako ostatní politici, jsou vystaveni kontrole ze strany médií, ať se mu to líbí nebo ne. Heslo "klid na práci" patří do jiné doby a Radek John by neměl své neúspěchy svádět na jiné. Podobná prohlášení spíše evokují snahu zastrašit každého, kdo si dovolí psát něco negativního o ministrovi. Brzy bychom se mohli  dočkat situace, kdy každý novinář kritizující ministra vnitra jím bude obviněn z korupce. A pak už je jen krůček k tomu, aby policie sklouzla při prověřování oné "korupce" k odposlechům ministrovi nepohodlných novinářů. Je to snad ten důvod, proč Radek John požaduje rozšíření oprávnění policie odposlouchávat? Doufám, že ne.

Pokud tedy  pan ministr John podobnými závažnými informacemi skutečně disponuje, měl by je zveřejnit. Ihned. Pokud tak okamžitě neučiní, jen posílí důkazy o tom, že jako ministr každým dnem více a více selhává.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama