Ing. Ivan Fuksa

  • ODS
  • Příbram
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2010 9:27:31

Další příležitost, jak zkvalitnit zemědělský salon Země živitelka

Další příležitost, jak zkvalitnit zemědělský salon Země živitelka

Výstavišti v Českých Budějovicích přibude víceúčelový pavilon.

Ministr zemědělství Ivan Fuksa spolu s primátorem Českých Budějovic Jurajem Thomou, zástupci zemědělského výboru PSP ČR a dalšími hosty a zemědělskými odborníky položili základní kámen víceúčelového Pavilonu T. Jeho stavbou za téměř 188 milionů korun získá českobudějovické Výstaviště potřebný krytý prostor pro výstavy a impuls pro svůj další rozvoj.

„Pavilon představuje další příležitost, jak zkvalitnit zemědělský salon Země živitelka. V novém prostoru se bude moci představit více zemědělských výrobců a firem, a to jim pomůže v jejich podnikání,“ zhodnotil zahájení stavebních prací ministr zemědělství Ivan Fuksa.

Stavba podle návrhu českobudějovické společnosti Atelier 8000 už začala demolicí stávajících objektů a přeložkami sítí. Nový pavilon o ploše více než šesti tisíc metrů čtverečních by měli stavbaři dokončit v červenci 2011. Investorem je Výstaviště České Budějovice, které spadá pod město České Budějovice.

„Bude to náš největší pavilon. Umožní představit celistvě určité obory nebo výstavy,“ řekla ředitelka Výstaviště Marcela Payerová. Novou budovu si budou moci zájemci pronajímat na kulturně-společenské nebo sportovní akce.

Multifunkční pavilon je umístěný severně od současného pavilonu Z. Propojí je chodba, takže obě budovy budou tvořit celek. Výstaviště České Budějovice výstavbou nejenom zvýší kapacitu krytých výstavních ploch, ale zajistí i další rozvoj kulturně společenských a sportovních aktivit.

Akce se v  areálu výstaviště pořádají od roku 1960, kdy se tam konaly regionální zemědělské výstavy. K tradičním událostem patří zemědělský veletrh Země živitelka nebo výstava pro kutily a zahrádkáře Hobby. Například letos navštívilo Zemi živitelku asi 100 000 návštěvníků a  prezentovalo se zde více než sedm set firem.

Tereza M. Dvořáčková
tisková mluvčí Mze
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama