Ing. Radim Chytka

  • Moravskoslezský kraj
  • Ústavně právní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2009 15:06:01

Byl Romeo sexuální deviant?

Byl Romeo sexuální deviant?

20.11.2008 Napříč politickým spektrem Poslanecká sněmovna schválila snížení hranice trestní odpovědnosti z 15 na 14 let.

<span class="Apple-style-span" style="font-family: Tahoma; color: #666666; ">Nutno podotknout, že jsme tak učinili po zralé úvaze a na základě vyjádření mnoha odborníků, kteří se zabývají kriminalitou mládeže. Dokonce i mnozí soudci se domnívají, že mladý člověk ve věku 14 let je schopen rozpoznat dobro a zlo a tedy i zodpovídat za své činy. A o to jediné při diskusi nad trestním zákoníkem jde. Čím dříve totiž mladiství pochopí, že jsou za své činy odpovědni, tím lépe pro celou společnost, ale hlavně pro ně samé. V současné době brutalita trestných činů mladistvých neustále roste, neboť dospívající mládež se přestává obávat postihů.</span><p>Ihned po našem hlasování se v médiích strhla bouře a skoro jedním hlasem nám bylo vytýkáno, že chceme uspíšit začátek sexuálního života mladistvých a nevinné dívky chceme předhodit různým sexuálním deviantům. Tento způsob myšlení je ale úplným nepochopením smyslu trestního zákoníku.</p><p>Doufám, že začátek sexuálního života se nikdy nebude odvíjet od trestního zákoníku a vždy bude záležet jen na svobodné vůli mladých lidí. V současné době dochází mezi mladistvými k prvním zkušenostem se sexem kolem 17 roku, popřípadě později.</p><p>Ovšem mohou existovat výjimky. V nejslavnějším dramatu lásky měl Romeo 16 a Julie dokonce 14 let. Se vší vážností zde prohlašuji, že trestní zákoník se v takovém případě pouze ptá, zda Julie je schopna rozpoznat, zda je Romeo sympatický mladík anebo nějaký deviant. Jestli je schopna rozpoznat lásku, jestli je schopna pocítit, že ji Romeo miluje a svobodně se rozhodnout mu lásku opětovat. Domnívám se, že toho Julie byla schopna a věřím, že toho budou schopny i všechny ty, které budou kráčet v jejich stopách.</p><p>Naopak mě trochu děsí současný jednotný křik sexuologů a dalších rozhořčených, že máme Romea nejlépe i s Julií strčit do vězení na několik let, abychom tak ochránili zdravý vývoj naší mládeže.</p><p>Ing. Radim Chytka, poslanec za ODS</p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama