JUDr. Stanislav Křeček

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2010 13:10:22

Česká televize desinformuje občany.

Česká televize desinformuje občany.

Ve svých zpravodajských pořadech se ČT 1 v sobotu 11.12. 2010 věnovala problematice nájemního bydlení zejména v souvislosti s ukončením zákonné regulace nájmů v části republiky, které nastane od 1. 1. příštího roku.

Pořad byl vcelku vyvážený, slovo dostali zástupci nájemců i pronajímatelů a vše by bylo v pořádku, pokud by se redaktorka L. Tvarůžková v závěru nepustila do hodnocení  legislativních úprav nového občanského zákoníku.

Veřejnost, už tak vyděšená požadavky některých pronajímatelů a nejistotou, která v nájemním bydlení po 1. lednu  2011 nastane, se dozvěděla, že „nepřehlednou situaci by mohla zklidnit novela občanského zákoníku“,  která se nyní v Poslanecké sněmovně projednává, ale je teprve v prvním čtení, takže  se jí hned tak nedočkáme.  Lze očekávat, že po této zprávě  mohou někteří  občané vytýkat poslancům, že zdržují projednání zákona, který by jejich neutěšenou situaci mohl alespoň  „zklidnit“.  Nic takového ovšem není pravda a bylo by vhodné, aby se redaktorka České televize  lépe seznámila s problematikou, o které chce hovořit.

Člověk nemusí „fandit“ nájemcům ani pronajímatelům, aby už na první pohled  uznal, že novela  občanského zákoníku, která umožňuje pronajímatelům vstupovat do bytu nájemce v době jeho nepřítomnosti,  dává mu právo rozhodovat o tom, s kým nájemce povede rodinný život, ukládá nájemci povinnost hlásit pronajímateli  osoby, které se kdykoliv nacházejí v bytě a dokonce ruší povinnost pronajímatele nájemci výpověď z nájmů doručit (prý stačí umístit jí kamkoliv, kde si jí nájemce může přečíst, když bude chtít),  poměry v nájemním bydlení rozhodně nezklidní. Právě naopak. Česká televize by se neměla podílet  na takovém desinformováni  už tak zneklidněné veřejnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama