ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2011 12:33:00

Na Kladensku se daří i modernímu podnikání a inovacím

Na Kladensku se daří i modernímu podnikání a inovacím

Ministr Kocourek se setkal s podnikateli z Kladenska.

Kladno patří k nejvýznamnějším průmyslovým oblastem České republiky. Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek dnes navštívil Kladno a okolí. Ráno strávil ve společnosti Linet a setkal se s primátorem Danem Jiránkem. Na programu má dnes ještě pracovní oběd se zástupci Okresní Hospodářské komory a dalšími podnikateli z regionu; zavítá také k výrobci stavebnic Lego.

"Kladno patří k nejvýznamnějším průmyslovým oblastem České republiky. Těší mě, že se v regionu vedle tradičních oborů daří i modernímu podnikání a inovacím," říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. Jako příklad ministr nabídl právě ryze českou společnost LINET, která dnes patří mezi největší výrobce zdravotnické techniky na světě.

"Kladno si prošlo špatným obdobím, ale dnes má co ukázat. Chceme investorům nabídnout i prostory bývalé průmyslové zóny východ a snažíme se, aby tu nebyl jen jeden druh průmyslu. Dáváme přednost diverzifikaci, podnikání v různých oborech," zaznělo od kladenského primátora Dana Jiránka.

Kladno jako historicky průmyslové město na sobě nese tíhu starých ekologických zátěží. Ministerstvo průmyslu a obchodu na Kladensku podpořilo celkem šest projektů, které pomáhají krajinu zbavovat následků těžby uhlí. "Celkem už na Kladensko zamířilo bezmála 1,5 miliardy korun, dalších několik stovek milionů je na odstraňování hald ještě připravených," vypočítává ministr Kocourek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama