ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2011 18:00:29

Johnův způsob volby policejního prezidenta balancuje na hraně zákona

Johnův způsob volby policejního prezidenta balancuje na hraně zákona

Vyjádření k dnešní tiskové konferenci premiéra Petra Nečase a ministra vnitra Radka johna týkající se volby policejního prezidenta.

Pochybnosti o zákonnosti výběru policejního prezidenta přetrvávají

Dnešní společná tisková konference premiéra Nečase a ministra vnitra Johna jasně prokázala, že zde přetrvávají pochybnosti o zákonnosti postupu výběru policejního prezidenta, na které ČSSD od počátku celého procesu upozorňovala. Je zřejmé, že způsob výběru policejního prezidenta zvolený ministrem Johnem je buď na hraně zákona, nebo dokonce přímo za ní.

Premiér Nečas se ani dnes jasně nevyjádřil, zda bude nebo nebude respektovat stanovisko expertní komise. ČSSD i s ohledem na toto dnešní vystoupení trvá na tom, že její zástupci oslovení ministrem Johnem se budou tohoto řízení účastnit pouze v případě splnění již dříve prezentovaných podmínek:

1) Nebude jakýmkoliv způsobem zpochybňována zákonnost výběrového řízení

2) Premiér i ministr vnitra dopředu potvrdí, že budou respektovat stanovisko této komise

Jak dnes potvrdil i Martin Pecina, převzetí oficiálních listin automaticky neznamená, že se ČSSD bude na výběru policejního prezidenta podílet, pokud nebudou splněny tyto podmínky. Po vyjasnění všech výše uvedených sporných bodů na úrovni koalice a vlády přijme konečné stanovisko o účasti či neúčasti ČSSD v této komisi Poslanecký klub ČSSD a vedení strany.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama