Ing. Bc. Miroslav Krejča, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2011 11:01:06

Děkuji, pane ministře – jste můj člověk

Děkuji, pane ministře – jste můj člověk

Pitomostí na naší politické scéně – od té komunální přes regionální až po tu centrální je požehnaně. Ta z dílny pana ministra Bárty docela úspěšně aspiruje na zápis do Guinessovy knihy rekordů.

„Naprosto s Vámi, pane ministře, souhlasím. Bohaté řidiče v nemravně luxusních autech (některé z nich mají dokonce automatickou převodovku a airbagy) je potřeba skřípnout a nechat je platit vyšší pokuty než ostatní méně movité řidiče. Dokonce bych uvažoval o tom, že by lépe situovaní platili pokuty za všechny.

 Stejně tak ale bude nutné, abyste se, pane ministře, domluvil se svým kolegou z rezortu kultury. Přece není možné, aby ti gauneři v lepších oblecích platili stejné vstupné do divadla, do kina, na koncerty, do muzeí a galerií. Zvedl bych jim to nejméně na pětinásobek oproti ostatním (anebo že by to také za ně zaplatili?). A co s těmi obéznějšími?

Určitě to není z důvodu nějaké nemoci, ale proto, že se z nadbytku přežírají.   Tak těm bych zase zdražil všechno jídlo a pití. Dohodněte se s kolegou z rezortu zemědělství. A co takhle zavést podle daňových a majetkových přiznání rozdílné sazby za vodu, plyn, elektřinu? Docela bych se ale přimlouval i za to, abychom si to nějak vyřídili i s těmi, kdo mají lepší vizáž než je žádoucí standard. Povinně si třeba zaplatí plastickou operaci, aby neprovokovali ty ostatní a neměli proti nim nějakou výhodu.  A co s těmi chytřejšími? Co takovou menší lobotomii? Ministr zdravotnictví bude pro tato opatření mít také určitě pochopení.

Pane ministře, měl bych ještě více nápadů. Rád se s Vámi o ně podělím a Vy určitě naleznete způsob, jak je realizovat. Přijeďte se za námi podívat do naší psychiatrické léčebny, mne bohužel za Vámi nepustí. Všechno probereme, pořádně naplánujeme a ukážeme Evropě a celému světu a vesmíru, co jsme za borce.“
 
Douška:

Aby to bylo správně pochopeno. Jde o reakci na opakovaný návrh ministra dopravy Víta Bárty, aby movitější řidiči v dražších autech byli za tentýž dopravní přestupek pokutováni vyššími sazbami než méně movití řidiči. Pitomostí na naší politické scéně – od té komunální přes regionální až po tu centrální je požehnaně. Ta z dílny pana ministra Bárty docela úspěšně aspiruje na zápis do Guinessovy knihy rekordů. Její originalitu a nadčasovost chápe zatím ale asi málokdo. Kam se hrabe Hašek (myslím ten Jaroslav) se svým Švejkem. Ale když člověk vidí to naše politické panoptikum (bez ohledu na momentální stranický dres), tak abychom se brzy moc nedivili a nečelili ještě větším pitomostem.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama