Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2011 20:08:00

Že by blanický rytíř? Aneb jak ministr Bárta začal bojovat s kmotry

Že by blanický rytíř? Aneb jak ministr Bárta začal bojovat s kmotry

Poslední výroky ministra dopravy Víta Bárty, jak prohnilé je zadávání veřejných zakázek v oblasti dopravních staveb v celé zemi, nám odkrylo skutečný stav věci.

Situace je alarmující, dochází dlouhodobě k neslýchanému plýtvání prostředky z kapes daňových poplatníků. A tak, pane ministře, Vám držím palce, abyste byl úspěšný ve svém boji proti korupci. Jen bych ráda věřila, že místo jedněch kmotrů nenastoupí noví a nespojí se s novou politickou elitou. KSČM proto navrhuje, aby byl pod gescí ministerstva dopravy v co nejkratším čase vytvořen centrální elektronický registr veřejných zakázek v oblasti dopravních investic, do kterého by měla volný přístup veřejnost. Především je nutné, aby byly v takovém elektronickém registru zaznamenány všechny úkony v rámci výběrového řízení od jeho počátku do konce. Jsem přesvědčena, že tvrdým postupem proti korupci se zlevní stavby v ČR o 30%. Sám vládní NERV odhaduje, že to může být až o 50 miliard.

Stav našich silnic, to je druhá kapitola. Stavění silnic je o tom, kolik si koupíme za určitou sumu. Pamatuji si, jak ministr Řebíček nechával rekonstruovat silnice ve středních Čechách během zimních měsíců, a to i přesto, že takové stavby mají nižší životnost. Zvlněná dálnice na Hradec Králové, tankodromy po celé republice jsou důkazem o šlendriánství a šizení materiálu. Jde jen o to, kolik si stát jako investor nechá líbit. Je nutné rozbít velkou koalici ODS, ČSSD a stavebních firem. Výsledkem budou kvalitní silnice za nižší cenu. Není možné, aby jednotlivé kraje problém komunikací proměněných v tankodromy řešily zvlášť. Na místě je vytvoření společné operativní pracovní skupiny složené z odborníků z ministerstva dopravy a krajů.

Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama