ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2011 9:24:39

Vyhlášeny tři krajské dotační programy

Vyhlášeny tři krajské dotační programy

Rada Jihomoravského kraje 6. 1. 2011 schválila dotační „Program rozvoje venkova“ pro rok 2011 a další dva dotační programy v oblasti životního prostředí.

Rada Jihomoravského kraje 6. 1. 2011 schválila dotační „Program rozvoje venkova“ pro rok 2011 a další dva dotační programy v oblasti životního prostředí.
„I v tomto těžkém ekonomickém čase kraj vyčlenil v rozpočtu na rozvoj venkova stejnou částku jako v loňském roce – 80 milionů korun. Je to dobrá zpráva pro obce,“ zdůraznil náměstek hejtmana Ivo Polák. Program je určen pro obce do tří tisíc obyvatel, mikroregiony a svazky obcí. Peníze mohou využít na opravy budov, podporu komunit, infrastrukturu i péči o krajinu. Letos se program rozšířil o dva tituly na podporu strukturálně postižených regionů. Kraj označil tři - Horňácko na Hodonínsku, Vranovsko na Znojemsku a okolí Velkých Opatovic na Blanensku,“ informoval Ivo Polák.
Zejména menším obcím je určena i další dotační podpora v celkové výši deseti milionů korun na projekty výstavby a opravy kanalizací, čistíren odpadních vod a vodovodů. Dotační program je zaměřen na tvorbu projektových dokumentací v oblasti vyhledávání vodních zdrojů, zásobování obyvatel pitnou vodou, odvádění a čištění odpadních vod, na protipovodňová opatření. Jednotliví žadatelé mohou získat nejvýše 300.000 korun.
Jak uvedl náměstek Polák, dotační program se v minulosti osvědčil - umožnil vyprojektovat stavby i obcím, které by na to jinak neměly peníze. S dokumenty pak mohly žádat o evropské peníze na stavbu.
Dalších pět milionů korun vyčlenil kraj na odpadové hospodářství. Je určen především obcím, které evropskou dotaci na projekt získají, ale nebudou mít z čeho doplatit zbývající částku. Žadatel může získat od kraje nejvýš milion korun.
Podrobné informace o uvedených dotačních programech jsou zveřejněny na webu Jihomoravského kraje v části Granty a dotace.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama