ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2011 9:52:50

Hašek: Muchova Slovanská epopej zatím zůstává na Moravě

Hašek: Muchova Slovanská epopej zatím zůstává na Moravě

Muchova Slovanská epopej zůstane v Moravském Krumlově nejen v letošním roce, ale zřejmě i později. Po jednání s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem 7. 1. 2011 to potvrdil primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda.

Muchova Slovanská epopej zůstane v Moravském Krumlově nejen v letošním roce, ale zřejmě i později, do té doby, než bude mít hlavní město Praha pro ni připraveno takové umístění, které by odpovídalo „tomu, jak to bylo v prapůvodní smlouvě v Muchově odkazu dáno“. Po jednání s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem to novinářům potvrdil primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda.
Hejtman Hašek s ním dohodl zachování Epopeje v Moravském Krumlově i její zpřístupnění veřejnosti v letošním roce. „Dohodli jsme se, že zhruba do měsíce vytvoříme společnou pracovní skupinu odborníků, která připraví společný návrh budoucnosti Slovanské epopeje jak pro nejbližší dobu, tak ve střednědobém horizontu. Skupina mimo jiné navrhne možnosti zlepšení podmínek, ve kterých je Epopej vystavována a já budu prosazovat možnosti budoucí účasti krajského rozpočtu na tomto záměru. Pro jižní Moravu to znamená, že nyní budeme připravovat návštěvu pana primátora a jeho spolupracovníků v Moravském Krumlově. Budeme spolupracovat na tom, aby se zámek v Moravském Krumlově stal důstojnějším místem pro umístění Slovanské epopeje,“ řekl hejtman.
„V rámci toho, že byla stažena žaloba, dohodli jsme se, že bude celý prostor odpečetěn a na jaře i v létě bude výstava přístupná jako loni. Teprve na konci léta začneme hovořit o tom, v jakém časovém horizontu bude mít Praha vytvořeno zázemí pro umístění Muchova díla,“ řekl pražský primátor. Časový horizont však odmítl předjímat.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama