ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2011 10:28:25

Představitelé českých a slovenských krajů budou společně lobbovat v Bruselu

Představitelé českých a slovenských krajů budou společně lobbovat v Bruselu

Společný postup při efektivním využívání možností, které dává Evropská unie patřil k hlavním tématům společného jednání hejtmanů krajů ČR a předsedů samosprávných krajů Slovenska v Brně 13. 1. 2011.

Zdravotnictví, protipovodňová opatření, silniční infrastruktura, financování krajů a společný postup při efektivním využívání možností, které dává Evropská unie - to byla hlavní témata společného jednání hejtmanů krajů ČR a předsedů samosprávných krajů Slovenska v Brně 13. 1. 2011.
„Tato jednání budou pokračovat, dohodli jsme předběžně termíny i témata našich dalších jednání,“ řekl na následném brífinku předseda trnavského samosprávného kraje a předseda Asociace krajů Slovenské republiky Tibor Mikuš. „V měsíci dubnu připravíme společné jednání tentokrát na Slovensku,“ dodal hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek. „V době hospodářské krize půjde především o to, jak se s ní jednotlivé regiony snaží vypořádat. Dalším tématem bude doprava a dopravní infrastruktura, zejména otázka mýtného. Chceme se také podívat na nastavení budoucích priorit financí Evropské unie po roce 2013. Předpokládáme, že ještě do konce prvního pololetí letošního roku by se sešli čeští hejtmani a slovenští župani přímo v Bruselu, kde bychom jednali o společných prioritách ve vazbě na evropské finance v období 2014 až 2020. Naplánovali bychom také setkání se členy nebo zástupci Evropské komise a také s českými a slovenskými poslanci Evropského parlamentu. Považujeme to za klíčovou věc,“ zdůraznil hejtman Hašek. „Pokusíme se nasměrovat finanční priority Evropské unie zejména do našich regionů,“ uvedl.
Předseda Mikuš zdůraznil, že jestliže je snaha prosadit nějakou strategii, je třeba lobbovat. „Jestliže sjednotíme síly, máme větší šanci být úspěšní.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama