ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2011 11:33:14

V komisi nebyly zastoupeny všechny parlamentní politické strany

V komisi nebyly zastoupeny všechny parlamentní politické strany

Ke jmenování Petra Lessyho policejním prezidentem

Tisková zpráva stínového ministra pro resort vnitra Zdeňka Maršíčka ke jmenování Petra Lessyho policejním prezidentem.

Po dnešním setkání s kandidátem na funkci policejního prezidenta Petrem Lessym premiér Petr Nečas oznámil, že Lessyho do funkce policejního prezidenta nepodpoří, což zdůvodnil tím, že i nadále nesouhlasí se způsobem, jakým byl vybrán. Řekl, že ho neuspokojily ani argumenty, které sdělil ministr vnitra John.

Závažné je jeho prohlášení, že nemůže převzít zodpovědnost za výběr osobnosti do této vysoké policejní funkce, protože nesouhlasí s právně zpochybnitelnou procedurou a s výsledky výběrového řízení. Oznámil ale, že nebude vetovat rozhodnutí komise, která nového policejního prezidenta do funkce vybrala. Odůvodnil to tím, že chce předejít dalším politickým střetům a politizaci české policie. Petr Nečas zdůraznil, že plnou odpovědnost za situaci v policii ponese ministr vnitra Radek John.

KSČM již ve svých předchozích prohlášeních vznesla výhrady ke složení výběrové komise, když upozornila, že celkovým složením neodpovídala ani politickým, ani čistě odborným kritériím. Kritizovala, že v komisi nebyly zastoupeny všechny parlamentní politické strany. A co je hlavní, protože nebyla tato nominace předjednána výborem pro obranu a bezpečnost PS PČR, kde by se mohli zástupci všech parlamentních stran seznámit s představou kandidáta o řízení policie, nemohla si KSČM utvořit relevantní názor na to, zda P. Lessy naplňuje všechny předpoklady pro výkon tak zodpovědné funkce. P. Lessy pouze oznámil, že svou představu o řízení policie oznámí do třiceti dnů.

KSČM proto zastává názor, že jmenován do funkce policejního prezidenta měl být až po projednání ve výboru pro obranu a bezpečnost, kde by poslance seznámil s tím, jak si svou činnost představuje. Jeho jmenování R. Johnem bez projednání v tomto výboru považuje KSČM za nezodpovědné.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr pro resort vnitra

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama