Ing. Ivan Fuksa

  • ODS
  • Příbram
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2011 18:10:00

Zaveďme „rodné listy“ pro vejce, vepřové a drůbeží maso

Zaveďme „rodné listy“ pro vejce, vepřové a drůbeží maso

Téma kvality potravin se stalo velmi diskutovaným na všech úrovních.

„Na nedávném jednání ministrů zemědělství v Bruselu jsem navrhl, aby v rámci Evropské unie měly vejce, vepřové a drůbeží maso vlastní „rodné listy,“ které by úřady, prodejce i spotřebitele jasně informovaly o tom, odkud výrobek pochází. Bylo by to podobné jako podrobné informace o původu, které jsou nyní v EU povinné u hovězího masa“, uvedl ministr Fuksa.

Všechny dosud prověřené vzorky potravin na českém trhu jsou v pořádku. Státní veterinární správa zatím odebrala bezmála čtyřicet a Státní zemědělská potravinářská inspekce dvacet sedm vzorků vajec, drůbežího, vepřového i hovězího masa a výrobků z nich.

Evropská komise hodlá v příštích týdnech navrhnout nová opatření, která by měla pomoci zabránit opakování situace, kdy dioxiny kontaminovaly zvířecí krmivo a jeho prostřednictvím vejce, drůbeží a vepřové maso.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama