Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2011 10:41:52

Vondra by měl okamžitě rezignovat

Vondra by měl okamžitě rezignovat

Aktuální kauza s firmou Promopro je odstrašujícím příkladem plýtvání státními prostředky, ne-li přímo korupce.

Již krátce po skončení českého předsednictví jsem vyjádřil obavy o výši a způsobu vynaložených nákladů na zajištění jeho průběhu. Aktuální kauza s firmou Promopro, která dostala bez výběrového řízení zakázku za stamiliony, je odstrašujícím příkladem plýtvání státními prostředky, ne-li přímo korupce.

Vzhledem k tomu, že je celá věc šetřena policií, musí ministr Vondra odstoupit, než se celá věc vyšetří. Co mne však naprosto šokovalo, je reakce Petra Nečase, který se aktivně Vondry zastává a hledá obětní beránky v jeho okolí. Petr Nečas si neuvědomuje, že není soudce. Pokud Vondra nerezignuje sám, měl by jej Nečas odvolat.
To je jediné řešení hodné premiéra.

Bohužel se ukazuje, jak v případě rozsáhlého zneužívání policejních databází firmou ABL ministra Bárty, tak i v tomto případě, že Petr Nečas není ani silný předseda strany, ani silný premiér. Rozměr a frekvence skandálů této vlády je smutným důkazem, že tato vláda neměla vůbec vzniknout. ČSSD musí tuto situaci reflektovat a zvážit vyvolání hlasování o vyslovení nedůvěry vládě Petra Nečase.

Jiří Paroubek, bývalý předseda ČSSD a poslanec za Ústecký kraj
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama