ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2011 17:30:00

Platy hasičů klesly až o 18%

Platy hasičů klesly až o 18%

Podle vyjádření předsedy Odborového svazu hasičů Zdeňka Oberreitera byly hasičům kromě tarifů platu sníženy i odměny za pohotovost.

Podle vyjádření předsedy Odborového svazu hasičů Zdeňka Oberreitera byly hasičům kromě tarifů platu sníženy i odměny za pohotovost. V důsledku toho pak  platy hasičů oproti loňskému roku klesly o  13,5 % až 18,5 %. Došlo tak k porušení slibu vlády, která garantovala snížení platů státních zaměstnanců v maximální výši 10 %.

Jak uvedl předseda odborového svazu, hasiči tak budou ze svých platů dotovat provozní náklady hasičského sboru, který oproti  loňskému roku klesl o částku ve výši 343 milionů korun. Hasičskému záchrannému sboru  byl pro letošní rok schválen rozpočet ve výši 6,9 miliard Kč, což je o 1,2 miliardy méně, jak v roce 2010.

Odbory proto chtějí tuto situaci, která bude mít negativní vliv na hasiče v přímém výkonu služby projednat s ministrem vnitra Radkem Johnem a jsou připraveni v případě neuspokojení svých požadavků i demonstrovat.

KSČM oceňuje odbornou a vysoce kvalifikovanou a náročnou práci spojenou i s rizikem ohrožení života hasičů. Jsou to právě oni, kdo při dojezdu na místo zásahu zachraňují nejen majetek, ale i  životy občanů. Jsou mezi prvními, kteří pomáhají při likvidaci živelných pohrom a jejich následků.

Je proto nehoráznost ze strany  ministerstva vnitra, že kromě platů uvažuje i o snížení investic ve výši 60 % oproti loňskému roku, což ohrožuje mimo jiné i včasné dojezdy na místa zásahů. KSČM proto podporuje požadavky odborů při vyjednávání s ministrem vnitra Radkem Johnem.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr vnitra KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama