Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2011 12:23:17

Vláda je prohnilá až do morku kosti

Vláda je prohnilá až do morku kosti

Musím se přiznat, že sledovat současnou vládu, kterak mezi vládními stranami probíhá neustálý boj či spíše predátorské souboje plné zákulisních podrazů a hádek na veřejnosti, mně už nečiní žádné potěšení.

Téměř každý den přinese něco nového, nějakou novou ostudu či skandál. Vláda je na jedné straně zavile zásadová, a to vůči lékařům. Je jí jedno, že určitě stovky z nich, možná jejich výkvět, odejdou ze země. A už se možná nikdy do své vlasti nevrátí.

Když jsem se těsně před Vánocemi dozvěděl, že jeden loupeživý baron – ministr z ODS organizoval tunel za půl miliardy korun, říkal jsem si, konec světa, ale snad si už dají příště pozor. Nečas i Klaus rukou společnou a nerozdílnou však celou věc zcela bagatelizovali, relativizovali. A média po hlasování důvěře vládě jim v tom zdatně sekundovala. ODS dnes zkrátka říká, že to Drobilovi někdo nadrobil. A vůbec se přitom nestydí. A Drobil je dál poslancem a místopředsedou ODS jakoby se nechumelilo.

Dalším výtečníkem ve vládě je ministr Bárta. Veřejně lhal, zdá se, že lež je základní metodou jeho práce. Ve své bývalé firmě ABL jako šéf firmy buď organizoval anebo minimálně kryl nezákonné získávání osobních údajů z databází policie(!). V každé vyspělé zemi světa by takový šibal opustil vládu rychlostí světla. K. Schwarzenberg jej nakonec ještě pochválil za zvyšující se politickou kulturu. Gratuluji.

Včera ráno jsem užasl, když jsem si přečetl Právo. Tentokrát můžeme poděkovat aktivní a konstruktivní spolupráci (Kalousek) – Kuzmiak – Porybný, že jsme se dozvěděli o další zlodějně gigantických rozměrů v době evropského předsednictví zorganizované ministrem Vondrou. Porušení zákona o veřejných zakázkách je v zásadě v celé věci drobnost, burský oříšek. Ze 766 mil. Kč, které za své servisní služby dostala firma Promopro byly zřejmě stovky milionů rozkradeny. Pro policii by už mělo být v zásadě hračkou zjistit toky peněz z firmy Promopro na další účty. To je práce na jedno odpoledne. Kariéra A. Vondry končí. Tedy, pokud žijeme jenom v trochu normální zemi.

V prosincových interpelacích jsem požádal příslušné ministry o vysvětlení k vážným případů korupce na ministerstvech spravedlnosti a zdravotnictví……Samozřejmě, že jasné zlodějny kryjí. A tisk mlčí!

Je zřejmé – s ohledem na impotenci opozice cokoliv odhalit – že si koalice vystačí sama. Teď už v rámci koalice, zdá se, bojují všichni proti všem. A Kalousek s Topolánkem již naznačili, že zahájili boj o nástupnictví po Nečasovi. Kdopak je asi jejich favoritem?

Z tohoto hlediska průzkum veřejného mínění CVVM, který předpokládá poměr sil mezi vládní koalicí a opozicí 53% : 37% je poněkud nepravděpodobný. Spíše pro legraci. Myslím, že instituce závislé na státních penězích by průzkumy veřejného mínění zásadně dělat neměly…..Takový průzkum má stejnou validitu asi jako hlasování v anketách na servrech, ve kterých se jedná o nějakou osobnost či jev v politice Věcí veřejných. Zatím se tomu smějí jen zasvěcení, cinknuté analýzy prestiž koalice určitě neupevní.

Chtěli být vládou práva a boje proti korupci, jsou vládou nezměrné národní ostudy a zlodějny.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama