Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2011 15:27:44

Dopravní „superkoncepce“

Dopravní „superkoncepce“

Když ministerstvo dopravy zveřejnilo svou tzv. superkoncepci, tedy přehled dopravních staveb, které by měly být realizovány, srdce nejednoho obyvatele Ústeckého kraje radostně zaplesalo.

Na seznamu figuruje jak dostavba dálnice D8, tak i silnice R7, která má sloužit k napojení průmyslové zóny Triangle směrem do Německu. Zpráva je to jistě vynikající, ale má i svoje “ale“. Nezazněl totiž žádný závazný termín dokončení D8.

Mezi dopravní priority našeho kraje patří i jiné stavby, jako například  zkapacitnění silnice I/27 v úseku Most – Litvínov, obchvat Žiželic a Velemyšlevsi na silnici I/27 či několik významných staveb na silnici I/13. O žádné z těchto priorit se superkoncepce nezmiňuje, z čehož lze vyvodit, že kromě D8 a R7 se v Ústeckém kraji významných dopravních staveb do roku 2025 zřejmě nedočkáme.

Celá superkoncepce tak na mě působí dojmem, že se ministerstvo dopravy chystá věnovat pouze několika vybraným stavbám a zbytek spadne pod stůl. Ale třeba se mýlím a pan ministr vše dovysvětlí. Docela dobrou příležitost bude mít 17. února ve Velemíně, kde se právě k dopravní problematice bude konat setkání s občany a kam je pan ministr také pozván. Řeč bude jak o dálnici  D8, tak i o tom, jak do jejího dostavění uspokojivě vyřešit situaci na objízdných trasách, kde – dle  výsledků studie Zdravotního ústavu – je v souvislosti s nedokončenou D8 a nadměrnou dopravou ohrožováno zdraví místních obyvatel. Zcela určitě bude přítomné zajímat  i jaké kroky pan ministr spolu se svým poradcem panem Patrikem podnikne, aby případně stanovený pevný termín dostavby nebyl ohrožen dalšími žalobami ze stran ekologických organizací.

Věřím, že pan ministr pozvání přijme a do Velemína přijede. Řekla bych, že setkání by to mohlo být pro všechny zúčastněné více než zajímavé.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama