ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2011 19:31:00

Vládní koalice blokuje naše návrhy

Vládní koalice blokuje naše návrhy

ČSSD považuje za nepřijatelné, aby vládní koalice dál blokovala projednávání vládních skandálů v Poslanecké sněmovně PČR.

Sociální demokracie považuje za zcela nepřijatelné a společensky nezodpovědné to, že zástupci vládní koalice dnes v Poslanecké sněmovně zablokovali projednávání důležitých témat, která do programu jednání navrhla ČSSD. Vládní zástupci tak odmítli informovat poslance o kritické situaci ve zdravotnictví, zablokovali projednávání podezření z nehospodárného nakládání s veřejnými penězi v době českého předsednictví EU, ze kterého je podezřelý ministr obrany Alexandr Vondra a odmítli také jakkoli informovat o vážné kauze špehování politiků agenturou ABL.

Vládní koalice tak bezprecedentně blokuje nejen kontrolní roli ČSSD, která má ze své pozice jako nejsilnější opoziční strana kontrolovat vládní kroky, ale především se touto válcovací taktikou vysmívá veřejnosti a veškeré kauzy a vážná podezření zametá vědomě pod stůl a nehodlá se o nich jakkoli bavit. ČSSD považuje tento politický styl vládní koalice za zcela nezodpovědný. Jsme přesvědčeni, že projednávání výše zmíněných témat je veřejným zájmem a jeho blokování současnou vládou je tak pro veřejnost další jasný signál o tom, že vládní koalice svůj boj za zvýšení transparentnosti, politické kultury a potírání korupce nezvládá.

ČSSD proto deklaruje, že využije všechny své síly v Poslanecké sněmovně i Senátu k tomu, aby se vládní koalice těmito důležitými tématy znovu zabývala.

Jeroným Tejc, místopředseda Poslaneckého klubu ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama