ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2011 13:41:00

Odbory chtějí odstoupení Radka Johna

Odbory chtějí odstoupení Radka Johna

Stínový ministr pro resort vnitra k nedostatečnému vzdělávání policistů.

Policejní odbory rozeslaly mezi policisty petici, kterou chtějí získat podporu k odvolání ministra vnitra Radka Johna. Předseda Nezávislého odborového svazu Štěpánek vyjádřil názor, že John nedokázal resortu zajistit dostatek peněz na mzdy a provoz.

Petice se policistům dostane do rukou v době, kdy jim na účet přijde vůbec první výplata snížená o deset procent. Řadoví policisté tímto škrtem přišli v průměru o 3 000 korun. S nižší mzdou se přitom museli vyrovnat už loni, kdy jim některá krajská ředitelství přestala vyplácet peníze za přesčasy nebo rizikový příplatek. Podle odborů jim tak plat klesl v některých případech až o 5 000 korun.

KSČM tento krok Nezávislého odborového svazu plně podporuje. Ministr vnitra Radek John svými "úspornými" opatřeními zapříčinil odchod dalších policistů ze služebního poměru, zejména specialistů, čímž v budoucnu může poklesnout objasněnost případů.

Nedokázal přijmout žádná opatření, která by policistům dala perspektivu a zabránila jim tak v odchodu. Johnova úsporná opatření jsou prováděna bez ohledu na zajištění bezpečnosti. Rušení policejních služeben, policejních útvarů, špatné technické vybavení a omezení využití motorových vozidel při výkonu služby - na to vše nakonec budou doplácet občané.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr vnitra KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama