Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2015 12:33:25

Věda by měla být nestranná a podložená fakty. Z vědců mluví jen emoce

Věda by měla být nestranná a podložená fakty. Z vědců mluví jen emoce

Chci věřit, že jde ze strany českých vědců o omyl, když několik set akademiků a vědců podepsalo petici, kde požadují zajištění bezpečí a důstojného zacházení pro všechny, kdo v Evropě hledají útočiště, bez ohledu na etnickou či náboženskou identitu.

Tedy i pro všechny muslimy či islamisty. Dále naši vědci protestují proti údajnému prudkému vzestupu xenofobních nálad ve společnosti v souvislosti s imigrací.

Vědci proti strachu a lhostejnosti

Za sebe i za naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) doufám, že si vědci uchovali ve skutečnosti zdravý rozum, jelikož jejich výzva ve mne budí nejen velké rozpaky, ale musím ji zároveň absolutně odmítnout.

Pokud se čeští vědci na chvíli odtrhnou od své práce, podívají se do ulic a zanalyzují situaci, tak zjistí, že Evropa nikdy nemůže poskytnout bezpečné útočiště všem, kdo by to chtěli. Prostě není tak velká ani bohatá, aby pojmula bez následků desetimiliony migrantů, navíc z úplně odlišné kultury.

To zásadní ovšem je, že pokud počet migrantů překročí únosnou hranici, tak přestane být Evropa bezpečným útočištěm pro kohokoli včetně původních obyvatel Evropy.

Chápu české vědce zvyklé na mezinárodní spolupráci, že jim jeden vzdělaný kolega z Afriky nepřijde nebezpečný a on také není. Ovšem miliony negramotných militantních Afričanů nebezpečné jsou – to je fakt, který by ani intelektuál neměl pominut. Věda by měla být nestranná a podložená fakty. Z vědců dnes ale mluví jen emoce.

Ty mají i vyděšení čeští občané – jejich obava z rostoucího útoku nepřátelských migrantů na Evropu je ovšem řádně podložená mnoha evropskými oběťmi kulturně nepřátelských přistěhovalců.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama