ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2011 13:32:51

Opět postihnou policisty v přímém výkonu služby

Opět postihnou policisty v přímém výkonu služby

Vyjádření stínového mnistra pro resort vnitra Zdeňka Maršíčka ke zrušení ošatného policistům.

Po nástupu policejního prezidenta Petra Lessyho do funkce policisté očekávali, jaká opatření pro zlepšení podmínek pro jejich práci předloží. Překvapení na sebe nedalo dlouho čekat. Lessy navrhuje ušetřit přibližně 80 mil. korun tím, že odebere policistům ošatné, které činí 7 200 korun ročně.

Přitom je jasné, že se toto opatření bude týkat zejména policistů, zařazených u služby kriminální policie a vyšetřování, kteří pracují hlavně v terénu a charakter jejich služby vyžaduje práci v civilu. Pan policejní prezident by měl vysvětlit, jak si představuje práci kriminalisty, který vykonává službu v uniformě např. při sledování osob a jiných činnostech. Ještě více mi vadí, že se tentokrát vezmou peníze policistům, kteří se přímo podílejí na zjištění a zadržení pachatelů, mnohdy té nejzávažnější trestné činnosti, kterou je mimo jiné i organizovaný zločin.

Nedávno jsem kritizoval udělení velkých finančních odměn na ministerstvu vnitra, které se stalo zejména vždy na konci roku pro některé funkcionáře téměř nárokovým. Zavedením systému při udělování těchto odměn spatřuji možné úspory, které by zabránily takovým nesmyslným opatřením, které chce policejní prezident Lessy s ministrem vnitra Johnem projednat a které opět postihnou policisty v přímém výkonu služby. Obávám se, že toto opatření povede k dalšímu odchodu policistů do civilu, což v konečném důsledku bude mít negativní dopady na bezpečnost občanů.

Zdeněk MARŠÍČEK, stínový ministr vnitra KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama