Ing. Roman Línek, MBA

  • KDU-ČSL
  • Pardubický kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2011 21:11:00

Výbor regionů chce posílit propojení venkova a měst

Výbor regionů chce posílit propojení venkova a měst

V Gödöllö nedaleko Budapešti se v rámci evropského předsednictví Evropské unie uskutečnilo 3. března 2011 třetí výjezdní zasedání předsednictva Výboru regionů. Jedním ze dvou stálých českých zástupců je i náměstek hejtmana Roman Línek.

V Gödöllö nedaleko Budapešti se v rámci evropského předsednictví Evropské unie uskutečnilo 3. března 2011 třetí výjezdní zasedání předsednictva Výboru regionů. Jedním ze dvou stálých českých zástupců je i náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek.

„Projednávaná agenda řešila celou řadu témat. Dominoval způsob řešení rozdělování evropských dotačních peněz po roce 2013 pro regiony a obce a naše doporučení Evropské radě pro její jarní zasedání. Požadujeme, aby evropská soudržnost, tedy výstavba infrastruktury a podpora venkova, zůstala evropskou prioritou i pro další období. Posílí se tím konkurenceschopnost regionů i pozice slabších regionů Evropské unie,“ shrnuje jednání Línek a dodává „Zejména dnes běžící evropské programy pro venkov jsou do budoucna v ohrožení a to nemůžeme připustit. Naopak je potřeba propojovat vzájemný život lidí ve městech a na venkově. Je nutné podpořit v budoucnosti evropskými penězi integrovaný přístup k řešení mnohostranných problémů venkovského rozvoje.“

Jednání se vedle zástupců maďarské vlády účastnili i reprezentanti Evropské komise a členové Výboru REGI Evropského parlamentu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama