Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2015 15:41:04

Bude každá druhá strana prosazovat zlatý standard podobně jako Nár. demokracie?

Bude každá druhá strana prosazovat zlatý standard podobně jako Nár. demokracie?

Jak sílí odpor veřejnosti proti vlně agresivních imigrantů a proti bruselským kvótám, ukazuje se jedna velmi zajímavá věc. Řada politiků a stran nyní hlásá myšlenky, které dosud byly zcela či téměř výhradně doménou Národní demokracie.

Dnes se například všude mluví o tom, že pronárodní strany by měly spolupracovat. Formují se i některá konkrétní spojenectví jako např. spolupráce Bloku proti islámu s pučisty z Úsvitu nebo spojenectví Patriotů, OK strany a Rozumných. Už se ale zapomíná na jednu zásadní skutečnost – Národní demokracie na nutnost této spolupráce upozorňovala již před více než rokem a za tímto účelem již tehdy založila Národní kongres, dodnes fungující sdružení pronárodních sil, kde je v tuto chvíli šest stran a spolků.

.

A není to zdaleka jediný případ, kdy se ND stala průkopníkem. Například byla jednou z prvních stran, která vznesla požadavek na vystoupení z EU (a v jeden čas byla snad i jedinou stranou, která to prosazovala). Dnes to samé hlásá celá řada subjektů – včetně těch, jejichž členové ještě nedávno říkali, že vystoupení z EU je zbytečně radikálním řešením, a prosazovali pouhé omezení pravomocí Brusele (to se týká především OK strany, Úsvitu včetně současné SPD a zčásti i Svobodných). 

.

Zapomíná se také na to, že národní demokraté stáli proti islamizaci již v době, kdy po současné imigrační vlně nebylo ani památky, Nezapomínejme, že to byl současný předseda ND Adam B. Bartoš, kdo již před zhruba 10 lety založil stránku Eurabia.cz, která varuje právě před islamizací evropských států. Téma islámu bylo navíc zmíněno i v proslulém spotu ND (cenzurovaném Českou bolševizí) před eurovolbami. A například na mém blogu si můžete ověřit, že již koncem minulého roku (dokonce ještě před útoky na Charlie Hebdo) jsem psal články, kde jsem islamizaci taktéž kritizoval.

.

Heslo ,,naše země – naše věc,“ které vyjadřuje postoj Národní demokracie, jako by se nyní stávalo popisem programu mnoha politiků a uskupení. Samozřejmě mě to na jednu stranu těší, protože je zde větší naděje, že se naše myšlenky dostanou i do parlamentu. Nemělo by se ale zapomínat na to, odkud tyto myšlenky vzešly. Nemělo by se zapomínat, že to byla ND, kdo je prosazoval již v době, kdy hájit tyto myšlenky vyžadovalo ještě daleko více odvahy než dnes.

.

A měli bychom si také dávat pozor na ty, kdo sice říkají, že nás ochrání před imigranty, ale jejich činy, motivace a lidé v jejich okolí ukazují na pravý opak. Jak můžeme věřit Andreji Babišovi, že nechce přijímat imigranty, když mu do Agrofertu tečou peníze (pochopitelně daňových poplatníků), které chce Brusel v případě nepřijetí imigrantů zabavovat? Jak můžeme něco takového věřit člověku, který se obklopuje lidmi, jako jsou Martin Kom(unist)árek či Jiří Zlá Tužka?

.

Před Babišem a podobnými populisty bychom se měli mít na pozoru, ti svá slova o ochraně národa nemyslí vážně. Naši podporu si zaslouží jen ty strany, u kterých je touha po vystoupení z EU a zastavení imigrační vlny očividně zcela autentická – což je podle mého názoru především ND a ostatní strany v Nár. kongresu, pak Okamurova SPD a možná i hamplovsko-matějkovské křídlo Svobodných.

.

U ostatních je třeba být ostražití, a pokud jejich činy a motivace neodpovídají jejich slovům, neměli bychom jim příliš věřit – i kdyby sebevíce papouškovali myšlenky Národních demokratů. A jak budou rizika plynoucí z migrace stále očividnější, bude takových lidí a stran přibývat. Skoro se obávám, že jestli to tímhle tempem půjde dál, tak za pár měsíců bude mít každá druhá politická strana ve svém programu zlatý standard…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama