Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2015 4:28:00

Je nešťastné vyvíjet tlak na pedagogy, podléhat panice

Je nešťastné vyvíjet tlak na pedagogy, podléhat panice

Vyjádření ministryně k situaci na ZŠ Trutnov:

"O situaci v této konkrétní ZŠ jsem informovaná, hovořili jsme přímo s ředitelem školy. Stojí za svými pedagogy, situaci považuje za nešťastně interpretovanou a upozorňuje na to, že podobným způsobem se snaží vysvětlovat látku i v jiných tématech. Dle jeho názoru by učitelé neměli podléhat politickým a společenským tlakům, ale naopak plnit svoji základní povinnost, poskytovat žákům informace.

Vím, že zveřejnil na webových stránkách školy vysvětlení směrem k rodičům, nabídl jim dokonce osobní schůzky. Považuji za nešťastné vyvíjet tlak na pedagogy, podléhat panice v dnešní vyhrocené době.Věřím, že škola je o důvěře pedagogů, rodičů a dětí a chci poskytnout čas vedení školy právě na komunikaci tohoto druhu, kterou již zahájili. A zejména jde o důvěru rodičů jejich žáků, ostatní, kteří u toho nebyli, a nebyla jsem u toho ani já, ani ti, kteří vyjadřují obavy z celé republiky, přece nemohou mít dostatek informací."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama