ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2011 9:14:53

Ministr Radek John by se měl zamyslet

Ministr Radek John by se měl zamyslet

Vyjádření stínového ministra KSČM pro resort vnitra Zdeňka Maršíčka k petici za odstoupení ministra Radka Johna.

Policejní odbory si samy stanovily, že chtějí získat nejméně 20 000 podpisů pod petici za odvolání ministra vnitra Radka Johna z funkce. Jak bylo oznámeno, tohoto počtu podpisů již dosáhly. Příští týden odevzdají podpisové archy i hasiči. Nedůvěru ministrovi tak zatím vyslovila více než třetina ze 41 tisíc policistů a dalších osmi tisíc občanských zaměstnanců resortu. Hasičů je v republice celkem kolem 9,5 tisíce.
 
Důvodem petice bylo letošní snížení platů policistů a hasičů, které podle nich přesáhlo slibovanou hranici zhruba šest procent z platových tarifů zaměstnanců. Ti totiž přišli také o rizikové příplatky a odměny. Reálný pokles čistých mezd tedy činil v prvních měsících letošního roku až 18 procent. Odboráři také kritizují Johna za nekompetentnost při vedení resortu vnitra a za nedostatečný respekt k práci policistů a hasičů.
 
KSČM již dříve tento krok policejních odborů podpořila. Podle našeho názoru může ministr vnitra Radek John svými „úspornými“ opatřeními zapříčinit odchod dalších policistů ze služebního poměru, zejména specialistů. Nedokázal přijmout žádná opatření, která by policistům dala perspektivu. Vyslovení nedůvěry více než třetinou ze 41 000 policistů a 8 000 občanských zaměstnanců nelze bagatelizovat či odbývat kritikou odborů. Tak výrazná nedůvěra by měla být důvodem k vážnému zamyšlení ministra vnitra Radka Johna nad skutečnými výsledky své práce, ale také důvodem k odstoupení z funkce ministra vnitra.
 
Zdeněk MARŠÍČEK, stínový ministr pro resort vnitra (KSČM)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama