Ing. Roman Línek, MBA

  • KDU-ČSL
  • Pardubický kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2011 19:52:51

Festival vědy a techniky pro děti a mládež zná své vítěze

Festival vědy a techniky pro děti a mládež zná své vítěze

Aleš Stejskal s projektem Usměrňování nanovláken byl v pardubickém Ideonu vyhlášen vítězem krajského kola Festivalu vědy a techniky pro děti a mládež Pardubického kraje.

Stal se tak jedním z řady oceněných, kteří uspěli v soutěži pořádané asociací AMAVET ve spolupráci s Pardubickým krajem. Za něj se předávání cen ujal náměstek hejtmana Roman Línek.

„Tuto soutěž považuji za skvělý a smysluplný nápad. Jejím prostřednictvím se ukazuje, jak ohromný potenciál mají děti a mladí lidé z našeho regionu. A soutěž zároveň vytváří soutěžícím prostor pro další rozvoj jejich talentu ve spolupráci s vysokými školami i s konkrétními firmami. Také na tomto ročníku jsem viděl celou řadu prací, které svojí úrovní výrazně překračovaly věk jejich tvůrců. Nefalšovaný zájem zástupců univerzit a společností o tyto nadějné mladé lidi mě utvrzuje v optimismu, že v jejich případě nezůstane pouze u potenciálu. Že mnozí z našich úspěšných vědců a techniků budou mít v kolonce úspěchů Vítěz Festivalu vědy a techniky pro děti a mládež Pardubického kraje,“ neskrýval nadšení ze soutěže mladých talentů Roman Línek.

V hlavní části soutěže byli úspěšní soutěžící odměněni účastí na letní škole mladých vědců v USA nebo na vědecko-technické soutěži v Moskvě. Další se pak zúčastní studijní stáže ve Francii. Cílem soutěže bylo rovněž vybrat ty autory projektů, kteří postupují do národního kola soutěže Expo Science AMAVET. Uděleny byly i ceny zvláštní, které věnovali partneři festivalu. Univerzita Pardubice a Univerzita Hradec Králové odměnila jimi vybrané účastníky stipendii v případě studia na některé z jejich fakult. Své vítěze si našly i společnosti Foxconn nebo Rieter.

Seznam všech oceněných v rámci krajského kola IV. ročníku Festivalu vědy a techniky mládeže Pardubického kraje je k dispozici na webových stránkách www.fvtp.cz.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama