ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2015 6:25:00

Buďme tak trochu patrioty

Buďme tak trochu patrioty

Pomalu a jistě se naši občané, jak říká Český statistický úřad, začínají lépe stravovat.

Někteří lékaři jsou zatím v této pozitivní interpretaci hodně opatrní. Připouštějí však, že se zastavil prudký růst počtu lidí, které ohrožuje obezita, což naznačuje, že se stravovací návyky opravdu mění.

Každý z nás vloni spotřeboval téměř 759 kg potravin. Opouštíme a snižujeme spotřebu chleba, kravského mléka a brambor. Lidé se začínají orientovat na zdravé stravování, konzumují méně kalorické potraviny a věnují také více času sportu. Stoupá i spotřeba ovoce. Jen je škoda, že zanedbáváme naše vlastní a dáváme přednost ovoci jižnímu.

Značná část dostupných potravin pochází totiž ze zahraničí, a to je obrovská škoda, protože naši zemědělci, pěstitelé ovoce a zeleniny i chovatelé mají velmi kvalitní produkty a trochu patriotismu by rozhodně přispělo k větší spotřebě domácích potravin.

Samozřejmě na každého z nás působí reklama, atraktivní obal i umístění nabízených produktů v nákupních centrech. Široká nabídka po celý rok nám umožňuje výběr i těch potravin, ovoce či zeleniny, které bývaly pouze sezónním zbožím. A tak teď v tomto předvánočním čase, kdy každá hospodyňka hledá to nejlepší, co by nabídla o vánočních svátcích. Mějme na zřeteli, že ty naše potraviny vyrobené na Moravě, ve Slezsku či Čechách by rozhodně neměly na žádném vánočním stole chybět.

Josef Nekl, poslanec Parlamentu ČR za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama