Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2011 17:36:50

Vondra je buď lhář, anebo neschopný manažer. Musí odejít

Vondra je buď lhář, anebo neschopný manažer. Musí odejít

Server Euro.cz přinesl nové informace v tzv. kauze Vondra, v níž je bývalý místopředseda Topolánkovy vlády a dnešní ministr obrany a místopředseda ODS Alexandr Vondra podezřelý z tunelování prostředků na české předsednictví v řádu stamilionů korun.

Tyto dokumenty jsou další v řadě, které dokládají nejen to, že Vondra o všem, co se dělo okolo firmy ProMoPro, dobře věděl, ale především to, že opět veřejnosti lhal. Lží vršil Vondra v případě zakázky pro firmu ProMoPro od počátku: například tvrdil, že firma má exkluzivitu, což se ukázalo jako nesmysl či když svaloval veškerou odpovědnost na tehdejšího šéfa Úřadu vlády.

I kdyby však platilo, že přes všechny důkazy (svědectví Vondrových tehdejších podřízených, svědectví někdejšího šéfa Úřadu vlády Nováka či vyjádření bývalého předsedy ÚOHS Peciny) o celé věci nevěděl, jak sám dokola opakuje, už to samo o sobě je důvod proč by měl Vondra odejít. Ministr, který říká, že o ničem ve svém resortu neví a nic nerozhoduje, je buď opilý, anebo nesvéprávný.

Podle dnes zveřejněných dokumentů však Vondra sám osobně, na svém pozadí, zkoušel měkkost sedaček limuzín pro české předsednictví, či dělal ochutnávače a dohlížel na výběr pohoštění pro zahraniční delegace. Těžko pak věřit, že nevěděl o zakázce, která představovala dvě třetiny rozpočtu českého předsednictví.

Saša Vondra by měl už přestat hrát divadlo, dělat z české veřejnosti hlupáky, okamžitě sbalit kufry a odejít z funkce ministra. V opačném případě už bude nejen za naprosto neodpovědného politika, možná korupčníka, ale zcela jistě za šaška. A šašek Vondra nemůže být ministrem obrany členského
státu NATO!

Jiří Paroubek, poslanec za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama