ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2015 18:49:00

2016 – rok nových cílů a nadějí

2016 – rok nových cílů a nadějí

S blížícím se koncem roku 2015 je třeba se zamyslet nad tím, co se povedlo a co naopak zůstalo bez povšimnutí a nápravy.

Pochvala vlády, kterou udělil prezident Zeman, je víceméně zbožným přáním. Lidé nepoznávají žádná výrazná zlepšení, a pokud Zeman kritizoval předchozí pravicové vlády, je třeba se zeptat, do kterého „šuplíku“ zařadil tu současnou.

Premiér Sobotka měl plná ústa předvolebních slibů o zabránění církevních restitucí a dnes patrně ztratil paměť, protože navracení majetků církvím zasahuje do života měst a obcí velmi citelně.

Rok 2016 bude pro nás znamenat zvětšení úsilí o nápravu mnohého, co nám připravila pravice, ať už se jedná o sociální oblast, zaměstnanost, zdravotnictví a v neposlední řadě i utečeneckou krizi. Je třeba se zamyslet, jak zamezit válečným vřavám v různých koutech světa a docílit toho, aby se migranti vrátili do zemí, odkud pochází, a na těchto územích skončily boje, hlad a bezpráví. Rok 2016 bude rokem krajských voleb a již dnes je třeba vytvořit takové volební krajské programy, které budou schopny realizace, a pomohou lidem, kteří v krajích žijí. Nestavět vzdušné zámky, ale vše koncipovat na realitě a možnosti dosáhnout nápravy tak, aby se kraje staly skutečnými domovy pro všechny, kteří zde žijí, pracují, studují či tráví zasloužený odpočinek. Proto bych rád popřál všem hodně úspěchů a velkou míru nadšení pro další práci v roce 2016.

Josef Nekl, poslanec Parlamentu ČR za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama