JUDr. Petr Hulinský, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2011 17:51:00

V Praze by se mělo volit podle zákona o krajských zastupitelstvech

V Praze by se mělo volit podle zákona o krajských zastupitelstvech

Jsme rádi, že můžeme pokračovat v práci. Volební systém chceme změnit.

Pražská ČSSD respektuje nález Ústavního soudu. Podle předsedy pražského Krajského výkonného výboru ČSSD Petra Hulinského jde o pozitivní zprávu pro Pražany i vedení města. „Je dobře, že končí nejistota, protože dosavadní stav byl určitým provizoriem. Avšak i v této poněkud zvláštní atmosféře jsme za krátkou dobu stihli udělat mnoho pozitivního pro naše občany, a vydali se správným směrem,“ říká Petr Hulinský. Pražští sociální demokraté budou zároveň i nadále usilovat o změnu současného systému voleb do pražského zastupitelstva.

Rozhodnutí ústavních soudců vítá rovněž první náměstek pražského primátora Karel Březina, podle kterého by v opačném případě hrozil Praze chaos, a byla by ohrožena řada započatých projektů. „Od listopadu se nám například podařilo zavést bezplatné jízdné pro děti do 15 let a seniory starší 65 let, schválit prodloužení trasy Metra A do Motola či zahájení výstavby trasy D. Zavedli jsme rovněž zcela zásadní opatření, která zaručí transparentní hospodaření města, a tím úsporu veřejných prostředků. Rozhodnutí Ústavního soudu zaručuje, že zmíněná rozhodnutí zůstanou v platnosti,“  konstatuje Karel Březina.

Ani rozhodnutí Ústavního soudu však nic nemění na kritickém postoji sociální demokracie k současnému systému voleb do pražského zastupitelstva. „Rozdělení na obvody jsme kritizovali už před volbami a nelíbí se nám ani teď. Uvítal bych, kdyby se Poslanecká sněmovna vrátila k mému návrhu zákona o volbách do pražského zastupitelstva, podle kterého by Praha byla jedním volebním obvodem,“ říká Petr Hulinský. V takovém případě by se v Praze volilo podle zákona o krajských zastupitelstvech. „Tento způsob volby má svoji logiku, protože Praha má, a to nejen počtem svých obyvatel, charakter kraje,“ uzavírá Hulinský.

JUDr. Petr Hulinský, Ph.D.
Předseda finančního výboru Zastupitelstva hl.m. Prahy
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama