PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2016 22:10:06

Monopol na virus, plán pod pokličkou

Monopol na virus, plán pod pokličkou

Medicína zná virus Zika už skoro 70 let. Stav nouze, jenž se ho týká, však platí teprve od pondělí. Verdiktem Světové zdravotnické organizace (WHO). Visí nad tím i jeden otazník. Do jeho pozadí nahlíží Guillaume Kress:

Na trhu totiž virus nabízí dvě firmy. LGC Group se sídlem ve Velké Británii, což je holding zahrnující i LGC Standards s obchodní sítí ve dvou desítkách zemí pěti kontinentů. A ATCC americkým domicilem, jejíž prezentace hýří neméně svůdnými superlativy.

Ty dvě spojily síly v ATCC-LGC Partnership. Na poli „distribuce kultur ATCC a bioproduktů pro badatele napříč Evropou, Afrikou a Indií“. Celkem jich drží skladem víc než 5.000. 

Majitelem konstelace je Rockefellerova nadace. „Proč o tom, kdo má na virus Zika patent, mlčí média?“

Co když to – ptá se nahlas Kress – souvisí s krédem, z nějž se David Rockefeller vyznal už v červnu 1991? Na zasedání Trilaterální komise tehdy prohlásil:

„Jsme vděčni Washington Post, New York Times, Time Magazine i dalším  skvělým médiím, jejichž ředitelé se našich setkání účastní a svůj příslib, že zachovají diskrétnost, dodržují už po 40 let…Být náš plán pro svět po ta léta předmětem publicity, nedal by se rozvíjet. Svět je však stále sofistikovanější a zralejší pro globální vládu. Nadnárodní suverenita intelektuální elity a světových bankéřů si před národním sebeurčením, praktikovaným v minulých stoletích, určitě zaslouží přednost.“

Spadá snad „do agendy ´nadnárodní suverenity intelektuální elity a světových bankéřů´ i vlastnictví viru Zika?“

ATCC-LGC ho nabízí za 599 euro. „Online.“ Každé balení vynáší rentu Rockefellerově nadaci.

Že nejde o víc, než ztřeštěnou spekulaci?

Who Owns the Zika Virus?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama