Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2011 12:49:17

Vláda mele z posledního

Vláda mele z posledního

Když jsem na podzim začal hovořit o pravděpodobném konci Nečasovy vlády, byl jsem v tomto soudu osamocený.

Důvodů, proč si myslím, že se konec této vlády blíží, od té doby ještě přibylo. Jaké důvody to vlastně jsou?

1. Vláda pravice vznikla na lži. Úspěch pravicových stran byl postaven na řecké lži a fikci dinosaurů. Důkladným vymytím mozků významné části voličů českými médii před volbami se podařilo vytvořit mýtus o kompetentnosti pravicových stran a téměř neposkvrněnosti Nečase, Vondry, Schwarzenberga, Bárty ad... Dnes lidé vidí, že realita je s tou virtuálně vytvořenou v příkrém rozporu.

2. Některé ministry této vlády není možné vnímat ani jako druhou politickou ligu - je to divize. A tomuto ansámblu zoufalců vévodí sám premiér, který nemá schopnost leadershipu a vlastně nemá ani jedinou vynikající vlastnost (Topolánek byl alespoň bezpříkladně drzý). K tomu nesrozumitelně drmolící Schwarzenberg, usínající už i ve stoje. John, který dokázal to, co se nepodařilo Langerovi, on rozvrátil Pecinou zklidněný rezort. A to jsou hlavní hvězdy koaliční vlády.

3. Každá vláda je tak silná, jak je silný její nejslabší článek. Tím nejslabším článkem vlády jsou Věci veřejné. Zcela bezideová strana politických byznysmenů a naivů. O Johnovi už řeč byla, dodám jen, že proti jeho setrvání v čele ministerstva vnitra je již 35 tisíc policistů a hasičů a to je síla. Vzhledem k tomu, že si děvčata a hoši z VV vesměs nedopřávají luxus vlastních názorů, můžou skončit politicky v jakémkoliv táboře. Pochopitelně ale jen ve vládním. Proč se vzdávat výhod vládnutí, že? Budeme zřejmě svědky přeskupování sil v rámci této quasistrany i mimo ni. Zdá se, že dvojjediný faktický šéf ABL a Věcí veřejných V. Bárta - podle zjištění superbulvárního časopisu Respekt - vyplácí cash své poslance. Dává jim „držhubné" ve výši poslaneckého platu. Respekt se opírá o těžko zpochybnitelné svědectví místopředsedy VV Škárky. Pan Bárta - vezmu-li průměrný plat ve firmě ABL 18 000,- Kč - se zřejmě této „kompenzační" praxi naučil ve své firmě. Vechtři anebo poslanci, panu ministrovi je všechno jedno. Žít se musí. Gratuluji M. Zemanovi k tomuto novému politickému spojenci.

Zveřejnění této nejnovější špíny je nutné nějak uzavřít. Buď má pravdu V. Bárta a v hrdlo lže pan poslanec Škárka a měl by tedy neprodleně odejít z politiky. Anebo mluvil pravdu - a já se obávám, že to tak je - a pak musí odejít na věčné časy z politiky ministr Bárta. Možná, že by mu M. Zeman v kondominiu chalupy na Vysočině, kde má svůj kamrlíček, mohl obstarat také jednu rekreační celu.

4. Zmatenost a zcela nekompetentní charakter tzv. reforem. To, co je ale již dnes lidem zřejmé, je, že „to" všechno zaplatí právě oni. Na příjmově nejsilnější se sahat přece nebude. Podražily přece náhradní díly pro porsche a masserati a také letenky v business class. Tahle vláda zkrátka chápe své reformy velmi třídně, chrání ty nejbohatší.

5. Strašlivé korupční skandály na ministerstvu životního prostředí a nyní u ministra Vondry, kterého dohání kauza ProMoPro. Blábolení o potřebě vyšetření kauzy nemá žádnou souvislost s politickou odpovědností ministra Vondry. Na tu nejsou žádné paragrafy. Zakázka je předražená zjevně. Vyšetřování může odhalit maximálně ještě Vondrovu kriminální komplicitu. Smutné ovšem je, jak se česká média snaží zlehčovat Vondrovu politickou odpovědnost za korupci opravdu neuvěřitelných rozměrů. Vlastně mu to „nadrobil" ten zlý Kalousek. Opět snaha o trapné vymývání mozku. Nevinný Vondra a nechutný Kalousek snažící se potřísnit špínou křišťálově čistého muže. To je už novinářský kýč. Vydání Vondry parlamentnímu zmasakrování Schwarzenbergovou stranou je úžasnou ukázkou úplné pokleslosti spolupráce Nečasovy podařené vlády.

Chtěli být vládou „rozpočtové odpovědnosti, práva a boje proti korupci". Snad tomu alespoň sami chvíli věřili. Jsou však vládou oškubávání střední třídy a šacování těch, kdo mají nejhlouběji do kapsy. Vládou nestydatě kryjící korupci a vysmívající se právu.

Koaliční strany musí připravovat složení nové vládní posádky, včetně kapitána. Pokud neprovedou střídání včas, budou stát opodál.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama