Ing. Alois Sečkár

Volby za námi, práce před námi...
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2016 0:22:23

Roztahování musulmanů jim vadí, ale tohle ne? Chci zemi typu Švýcarska

Roztahování musulmanů jim vadí, ale tohle ne? Chci zemi typu Švýcarska

Reakce na agresivní chování čínských hostů v rámci návštěvy jejich hlavy státu v Praze:

Toto je ostuda naší země a "nejlepší" na tom je, že těm samým lidem, kteří se bojí, že se tu budou jednou roztahovat musulmani, tohle vůbec nevadí, mnozí tomu div netleskaj (nebo aspoň ignorujou, že se to v ČR v roce 2016 dneska stalo).

Chci, aby v České republice bylo možné jak řečnit na náměstí, tak nosit tibetskou vlajku, aniž by se na dotyčného vrhali policisté nebo zdivočelí fanoušci.

(...)

Kdyby mě sparťani mlátili za slávistickou šálu (nebo naopak, ale já fandím odjakživa Slavii), tak policie (doufám) zasáhne...byť by samozřejmě mohla říct, že jsem neměl zbytečně provokovat...

(...)

Mám se jednoduše smířit s faktem, že na ulicích je bezpečno jen někde a za splnění určitých podmínek z mé strany?

Jistě se mohou excesy stát, nemůže být policajt na každým rohu a všemu zabránit, ale pak by se to mělo řešit, zvlášť když je to natočené na videu...

(...)

Mně osobně je teda vcelku jedno, jestli mi bude muslim, ke kterému se příliš přiblížím, vyčítat, že venčím psa, nebo jím vepřové, nebo se na mě bude sápat číňan, když se příliš přiblížím s "nevhodnou" vlajkou... chci, aby nebylo možné ani jedno.

(...)

Svoboda projevu je buďto pro všechny nebo to není svoboda projevu...já vím, že "oni" se snaží omezit tu část projevů, se kterými nesouhlasí sami...ale to není důvod dělat to naopak a tvářit se, že je to ok...to mi vadí.

(...)

Když tu byl Obama, tak tu taky bylo spousta protestujících proti němu...a nikdo se na ně nevrhal.

Reakce na komentář Pavla Drobila (ODS):

Bylo by to něco jiného, kdyby se prezident v té televizi neprsil, jak nás z područí Bruselu dostal...byť jsme členy EU byli a jsme, tak nebyl sebemenší důvod vlajku EU nad Hrad vyvěšovat (proto to taky Václav Klaus celou dobu neudělal a nikdo s tím nic nezmohl)...Zeman ale chtěl honem udělat "gesto" a spousta z nás si to gesto pamatuje...že je o pár let později všechno jinak, to je možná normální u politika, ale spoustě lidí to vadí.

Já bych nejradši nepodléhal ničím zájmům a měl zemi typu Švýcarska - nejsme zase tak malí ani tak zaostalí, abychom takovým směrem nemohli jít a museli pořád hledat, ke komu vzhlížet...jedni jsou úplně pomatení z toho, co přichází ze Západu, druzí v reakci na to zase poslední dobou začali stejným způsobem přebírat všechno z Východu...těch, co fakt chtějí jít vlastní cestou, vnímám hodně málo.

Zdroj: facebookový profil 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama