Ing. Jana Bobošíková

Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2011 10:32:11

Stále je ještě co chránit, zač bojovat, co si hýčkat

Stále je ještě co chránit, zač bojovat, co si hýčkat

Spojená okresní konference Liberec, Jablonec a Česká Lípa.

V pondělí 11.4.2011 se v Jablonci nad Nisou konala ustavující spojená okresní rada Suverenity - bloku Jany Bobošíkové (SBB). Mladičká politická strana zde založila své okresní organizace Jablonec n.N., Liberec a Česká Lípa.

 Za velkého zájmu členů, příznivců i přítomných hostů, kteří se sotva vešli do přeplněného sálu, přijela okresy našeho kraje pozdravit i špička SBB - ing. Jana Bobošíková a Mgr. Jana Volfová, předsedkyně a místopředsedkyně prozatímního výboru SBB.

 Jana Bobošíková se vyjádřila k poněkud nepřehledné současné politické situaci v souvislosti s kauzami okolo úplatků - neúplatků VV, ujistila přítomné, že SBB rozhodně podobného kostlivce ve skříni nemá a to, že na rozdíl od VV skutečně bude vždy hrát čistou hru, méně hlásá do světa, ale více se podle toho chová a jedná.

 Dále zdůraznila neměnný prvotní cíl SBB, kterým je obrana zájmů občanů České republiky. „Mnohdy slýchám, že předchozí vlády už všechno rozkradly nebo nechaly rozkrást. Ale to přece není pravda! Bohužel se jim skutečně podařilo mnohé zcela nenávratně zničit, ale přesto je stále ještě co chránit, zač bojovat, co si hýčkat!" Uvedla a demonstrovala na mnohých konkrétních příkladech ať již z ekonomického pohledu na jmenovitých společnostech, z pohledu historického bohatství, ale v neposlední řadě i na příkladu naší stále ještě krásné přírody, kterou je třeba rozumně chránit.

 Jana Volfová pak seznámila přítomné se stavem budování členských základen. „Suverenita původně vznikla jako blok politických stran a sdružení. Jako nezávislé otevřené uskupení jsme šli i do loňských parlamentních, komunálních i senátních voleb. Myšlenka a hlavní cíl byla právě obhajoba zájmů našich občanů a nás velice příjemně překvapilo, jak tématu znovunabytí ztracené Suverenity ČR pro naše občany lidé rozumí a jak je pro ně žádoucí. Rozhodli jsme se tedy z původního společenství udělat řádnou politickou stranu. Suverenitu blok Jany Bobošíkové jsme zaregistrovali v lednu letošního roku a okamžitě se nám přihlásilo a hlásí takové množství členů, že v současné době už máme více než 50 místních organizací, vznikají okresy i kraje a na červen chystáme ustavující sjezd SBB."

 To, že SBB není stranou „na jedno použití" zdůraznili shodně obě dámy.

 Předsedy okresních organizací SBB pak byli zvoleni Jiří Janeček za Liberec, ing. Hana Dašková za Jablonec n.N. a Jiří Wawrečka za Českou Lípu.

 Garancí toho, že program SBB je reálný a smysluplný je to, že víme, o čem hovoříme, co slibujeme, že nikdo z nás není odtržen od každodenního života. Známe politické možnosti, máme poměrně značný přehled a dokážeme se v celém politickém spektru orientovat. Hodláme plně využít zkušeností Jany Bobošíkové z europarlamentu, Jany Volfové z parlamentu ČR, ale i mnoha odborníků a specialistů svých oborů, kteří do SBB vstoupili. Uvedly obě dámy na jednu z mnoha otázek dlouhé diskuse, která se protáhla do nočních hodin.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama