Marian Keremidský, Mgr.

místopředseda SPOZ
  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2016 9:17:00

Proč se neustále hraje sudetoněmecká karta?

Proč se neustále hraje sudetoněmecká karta?

Účast ministra Hermana na sudetoněmeckých dnech poprvé v historii, je prý dalším signálem pro smíření obou národů. Koho chce však ministr vlastně smiřovat? Tu malou část lidí, kteří ještě pamatují druhou světovou válku a její následky a příčiny?

 Ruku na srdce, pane ministře, pokud někdo v roce 1945 dosáhl plnoletosti, tak se nyní nachází na prahu devadesátky. Takže pro koho je vlastně ono gesto nasměrováno? Odpověď je jednoduchá, jedná se o plácnutí do vody, které nemá žádný smysl, pokud v něm není něco „skryto“.

Věřme, že pan ministr Herman se jel do Německa jenom exhibovat a předvádět, protože nic jiného v tom není. Neustálé si sypat popelu na hlavu a stále dokola připomínat poválečné události při odsunu Němců, nemají totiž ve skutečnosti jiný smysl než odvléci pozornost od jejich téměř stoprocentnímu přihlášení se k politice Hitlerovy třetí říše.

Ještě nikdy jsem od nikoho z nich neslyšel slova typu, my jsme se v událostech od roku 1935 opravdu hodně spletli a vy jste měli o deset let později svaté právo na „odvetu“. Teprve poté bychom mohli vést debatu o smíření. Mladá generace obou zemí si ale společnou cestu v Evropě najde i bez ministra Hermana a jeho nesmyslné účasti na sudetoněmeckých dnech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama