Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2016 8:59:14

Zemědělci volají o pomoc

Zemědělci volají o pomoc

Agrární komora ČR varuje. Minulý týden sdělila, že dovozy mléčných produktů do České republiky se zvýšily například u másla na 6,677 mil. kilogramů.

Podíl dovozů na náš trh při spotřebě mléčných výrobků nyní činí 42,3 %. Slibovaná podpora a opatření na podporu mléčné výroby a celé živočišné výroby existují pouze na papíře. Hledání nových odbytišť je v nedohlednu. Zemědělci na venkově kvůli problémům na trhu s mlékem zvažují demonstrace. Tyto všechny indicie sděluje Agrární komora ČR. Prvotním by teď mělo být hledat taková opatření, která přímo zamezí dovozům komodit, kterých máme na domácím trhu dostatek nebo dokonce nadbytek, ať jde o máslo či některé typy sýrů, jogurty a další podobné produkty, které sami umíme vyrobit ve velmi vysoké kvalitě. Je sice hezké, že ministerstvo pátrá po dlouhodobých nástrojích, a to především zvýšením podílu domácích potravin na tuzemském trhu, kde jsou podle ministra zemědělství velké rezervy. Podle něj jde o to, že zahraniční obchodní řetězce dávají přednost dovozu potravin. Jenže pravidla pro tyto řetězce měla být nastavena při jejich vstupu do České republiky. Dnes nejen mlékařům, ale i všem dalším zemědělcům připadá tato snaha jako boj s větrnými mlýny. Ani my občané, pokud budeme skutečně upřednostňovat naši domácí potravinovou produkci, nedokážeme tento trend bez aktivní politiky české vlády pro zemědělce výrazně změnit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama