Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2011 11:36:10

Jak jsme se s J. Šlégrem stali kazimíry

Jak jsme se s J. Šlégrem stali kazimíry

V předvečer oslav svátku práce mě zavolal předseda sociálních demokratů v Děčíně a náměstek primátora Děčína Sinko a řekl mi, že má účast na 1. máji v tomto městě je nežádoucí.

Na 1. máje jsem byl tak, jako každoročně v Ústeckém kraji, na oslavách v Duchcově a Krupce. Tamní sociální demokraté pravidelně pořádají prvomájová setkání. Na každou z obou akcí přišly zhruba dvě stovky lidí. Na seznamu mých prvomájových oslav tentokrát chyběla návštěva Děčína. Sociální demokracie v Děčíně pořádá oslavy pravidelně každoročně přes dvacet let a já se jich účastnil od roku 2005.

Letos to ale bylo jinak. V předvečer oslav svátku práce mě zavolal předseda sociálních demokratů v Děčíně a náměstek primátora Děčína Sinko a řekl mi, že má účast na 1. máji v tomto městě je nežádoucí. Nemůže prý zaručit, že bych neutrpěl (fyzickou?) újmu, pokud na tuto akci přijedu. A on prý nemá rád konflikty mezi sociálními demokraty. Že prý jsou lidé (= děčínští sociální demokraté) rozhořčeni právě na mě. Podobné výhružky slyšel také Jiří Šlégr. J. Šlégr, ani já nepatříme zrovna k podělánkům, ale představa, že se na sociálně demokratické akci budu s někým prát o mikrofon mě nijak nelákala. Samozřejmě, že by se tak stalo k velkému pobavení přítomných občanů a to jsem nechtěl.

Pan Sinko se mnou také chtěl zapříst rozhovor na téma výmazu jeho trestu z rejstříku trestů, v němž bylo původně uvedeno Sinkovo odsouzení za korupci před dvacetišesti lety. Ignoroval jsem to, odsouzení lidé (byť s výmazem) nemají podle mně v politice co dělat. Před pár týdny byl z tohoto důvodu z ČSSD vyloučen právě krajským výborem v Ústí nad Labem p. Vrba. Ten byl před lety odsouzen k podmíněnému trestu a byl mu později proveden výmaz z rejstříku trestů. A stejně je na tom např. i poslanec VV Paggio. Podle mě je to pro každého z těchto lidí diskvalifikace pro to, aby dělali veřejné funkce (poslanec, náměstek primátora). Odnesl to ale jen Vrba. Sinko je podle Fišery, Housky a spol. správný kádr. A Paggio podle Věcí veřejných také.

U hrozícího fyzického konfliktu v Děčíně jsem panu Sinkovi jen suše řekl, že to beru na vědomí. A Děčín jsem tentokrát nenavštívil.

Je to zvláštní, Fišera, Foldyna a Sinko zabraňují dvěma poslancům ČSSD - mně a J. Šlégrovi - abychom se sešli se svými voliči. Před necelým rokem ve volbách jsme získali - J. Šlégr a já - s přehledem největší počty preferenčních hlasů z ústecké kandidátky ČSSD.

Důvodem naší ostrakizace může být to, že se dožadujeme uskutečnění přeregistrace členů ČSSD v Ústeckém kraji. V okresech Most, Chomutov a Ústí je podle mého odhadu 200 až 300 černých duší. Proto Fišera, Houska a spol. tak zuřivě kopají kolem sebe.

Neumožnit účast na stranické akci bývalému předsedovi vlády za ČSSD, bývalému předsedovi strany a lídrovi kandidátky je skandální. Ale hlavně je krátkozraké. Nás - J. Šlégra a mě - to nutí, abchom si za rok zorganizovali v Děčíně vlastní oslavu 1. máje. Hádejte, kde bude více lidí?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama