Marian Keremidský, Mgr.

místopředseda SPOZ
  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2016 16:48:46

Jádro problému

Jádro problému

Poslední zpráva z Německa říká, že v zemi je mezi uprchlíky 410 islamistů. Kdybych zašel do absurdna, může to znamenat, že nás v příštím roce čeká od našeho západního souseda denní hlášení o nějakém případném vražedném útoku. Děsivé zjištění…

 Kancléřka mlčí, mlčí lidé jako Dienstbier či Schwarzenberg a lidé se už pomalu přestali orientovat, co se kde a kdy stalo. Mají ale strach, ten strach ovšem nikdo nevyvolává, nikdo nešíří paniku, jak se snaží naivně někteří  novináři tvrdit. Jde o prostý lidský strach, o děti, o rodinu a blízké.

Německá kancléřka a Německo se pokouší  spolu s Francií hrát lídra Evropy, ale je to jako kdyby podprůměrný hráč hrál v první lajně, zatímco Jágr by nebyl ani nominován na utkání. Naprostí nýmandi velí Evropě, ještě, že bývalé postkomunistické země Visegrádu mají v čele schopné politiky, Slováci premiéra Fica a my prezidenta Zemana. Ještě že oni také spolurozhodují, protože mít každá země v čele Merkelovou či Sobotku, kdoví jak by to pro nás všechno už dopadlo.

Poslední zpráva z Německa říká, že v zemi je mezi uprchlíky 410 islamistů. Ano, každý trochu průměrně vzdělaný člověk věděl, že když do Evropy bude proudit tisíce lidí, mnohdy bez potřebných dokumentů, přinese to tento problém. To nemohlo nikoho překvapit. Nemáme prý ale všechny házet do jednoho pytle a také nemáme uplatňovat kolektivní vinu. Možná…ale...

Nedávno mi jeden známý řekl, kdybys měl sáček bonbonů a věděl jsi, že jeden z nich je prudce jedovatý, vzal bys sis nějaký bonbon? A to je tak trochu jádro problému.

Marian Keremidský, místopředseda Strany Práv Občanů

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama