ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2011 10:41:00

Kritickou finanční situací resortu vnitra by se měla zabývat vláda

Kritickou finanční situací resortu vnitra by se měla zabývat vláda

Ministr vnitra Jan Kubice si prý nedokáže představit, že by nadále klesaly finanční prostředky na policii a na hasiče.

V diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce uvedl, že rozpočet na tyto složky je zajištěn do letošního listopadu. V současné době je u policie zaměstnáno dohromady 41 013 lidí a podle Kubiceho může jakékoliv další snížení tohoto stavu znamenat bezpečnostní riziko. Policii by zasáhl zejména odchod zkušených policistů, což jsou podle něj lidé v rozmezí 35 až 38 let.
 
KSČM již v minulosti upozorňovala, že bývalý ministr vnitra Radek John dostatečně nevyužil svých možností, které měl jako vicepremiér a předseda koaličních Věcí veřejných, k tomu, aby ve vládě zabránil tak rozsáhlému snižování platů policistů a hasičů a zabezpečil i více finančních prostředků na jejich činnost. Tvrdil však, že jednorázové snížení platů je nutné, ale v budoucnu, po provedených změnách v resortu, v něm bude prostředků dost. Současný postoj ministra Kubiceho však ukazuje, že tato prohlášení bývalého ministra vnitra Johna nebyla pravdivá a byla pouze alibistická.
 
Současný ministr vnitra Jan Kubice zatím pouze konstatuje současný stav, žádný návrh na řešení této situace dosud nepředstavil. Z tohoto pohledu však není pochopitelné, že krátce po nastoupení do funkce ministra odvolal ekonomického náměstka, navíc v době, kdy se pracuje na rozpočtu pro příští rok.
 
KSČM vyzývá vládu premiéra Petra Nečase, aby se touto situací neprodleně zabývala a jasně sdělila, jak chce kritickou situaci v oblasti bezpečnosti řešit a jak chce zabránit dalšímu možnému odlivu zkušených policistů.
 
Zdeněk MARŠÍČEK, stínový ministr vnitra KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama