Ing. Alois Sečkár

Volby za námi, práce před námi...
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2016 11:20:56

Podpora Gary Johnsonovi

Podpora Gary Johnsonovi

Pokud jste zaznamenali, že se blíží prezidentské volby v USA, pak se možná ptáte - bude lepší Hilary Clinton nebo Donald Trump? Já říkám, že ani jeden. A naštěstí není třeba vybírat si ze dvou špatných možností.

Někteří z vás jistě řeší blížící se volby v USA. A i pokud přímo neřešíte, tak aspoň tušíte. Clintonová nebo Trump? O těch se vede hlavní debata, protože v Americe přece vždycky vítězí kandidát demokratů nebo republikánů. Respektuji, že části z vás bude Donald Trump připadat jako ideální volba. Snad jsou tu i tací, kteří by zvolili jako menší zlo Hilary Clinton, ale nebude jich myslím mnoho.

Co když si ale nemůžete vybrat ani z jedné možnosti a považujete obě za špatné jako já? Ne, nepodléhám mediální masáží, ale prostě nesouhlasím s mnohým z toho, co Donald Trump říká a plánuje. Ano, máme "štěstí", že nejsme voliči, takže se nás to vlastně vůbec netýká. Ale budoucí americký prezident se nás každopádně týkat bude, ať chceme nebo ne. Jsme členy NATO a tam hrají USA hlavní roli, stejně tak ve vztazích s Evropou jako takovou. Takže by nás mělo zajímat, kdo se "nejmocnějším muže světa“ stane. A není nic proti ničemu vyslovit svá přání.

Proč přitom volit menší zlo a argumentovat, kdo a v čem je lepší než ten druhý, když je ve spoustě dalších ohledů špatný? Nebylo by lepší přát někomu, koho skutečně podpořit můžete, protože vám je blízký? Někoho, kdo chce menší daně, menší státní aparát a nepřeje si zbytečné nové regulace? A ještě lépe někoho, kdo už dokázal, že to nejsou jen řeči, ale kdo i v praxi prosazoval, když byl dvakrát po sobě guvernérem jednoho ze států americké Unie?

Tak přesně takový je Gary Johnson, bývalý guvernér Nového Mexika a kandidát Libertariánské strany USA. Ten třetí vzadu, který zaručeně nemá žádnou šanci. Přesto jeho podpora atakuje 15% a ještě se ukáže, co z toho bude, pokud se mu podaří dostat do velkých předvolebních televizních debat, které se blíží.

Ať už to dopadne jakkoliv, jsem moc rád, že kandiduje a navíc tak úspěšně. Gary Johnson ukazuje, že po ekonomickém liberalismu a osobních svobodách je skutečná poptávka, že nejde o okrajové názory sekty několika bláznů. Možná to ještě letos nebude stačit, ale budiž nám to všem inspirací. Má to smysl.

Za to všechno bych chtěl Gary Johnsonovi poděkovat, což jsem se rozhodl udělat formou otevřeného dopisu, který naleznete na této adrese. Prozatím v online podobě, doufám, že se mi podaří dotáhnout i odeslání skutečného dopisu do sídla Johnsonova štábu. Budete-li mít někdo zájem připojit i své jméno, dejte mi vědět, bude mi ctí zařadit vás mezi ostatní podporovatele, kteří se mi již teď hlásí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama