Ing. Roman Línek, MBA

  • KDU-ČSL
  • Pardubický kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2016 13:25:21

Letiště posouvá celý region

Letiště posouvá celý region

Pokud propojíte Prahu, Brno a Ostravu do trojúhelníku, tak v jeho těžišti najdete Pardubice. Výjimečná logistická poloha je obrovskou výhodou.

Vedle železnice nás s Evropou začíná propojovat budovaná dálniční síť a potenciál má i vodní doprava na Labi.

Uvedená fakta přispěla k tomu, že nedávno vydavatelství Financial Times označilo Pardubický kraj jako „Region budoucnosti“. Své přitom hrála průmyslová a inovační tradice regionu i jeho investiční atraktivita. Ta je dána i tím, že v onom „těžišti republiky“ máme letiště. Byl jsem u toho, když se nám podařilo spustit na začátku 90. let civilní provoz na, do té doby výhradně vojenském, letišti. Jsem rád, že přes dílčí problémy se zde civilní provoz nikdy nezastavil a po řadě nutných investic a velkých diskusí se staví nový letištní terminál.

Musí to těšit všechny žijicí i nežijící příznivce aviatiky, nakonec i mého dědu, který byl po roce 1945 předsedou Východočeského aeroklubu. Radost to ale je i pro ty, co „náš vzdušný přístav“ využijí pro let na dovolenou a hlavně zdejší firmy a investory, kterým naše moderní regionální letiště pomůže při jejich prosperitě neodmyslitelně spojené s Pardubickým krajem.

Roman Línek, kandidát na hejtmana, Koalice pro Pardubický kraj

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama