Ing. Roman Línek, MBA

  • KDU-ČSL
  • Pardubický kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2011 19:02:00

Zabránit je třeba jak předraženým, tak i podhodnoceným zakázkám

Zabránit je třeba jak předraženým, tak i podhodnoceným zakázkám

Náměstek hejtmana Pardubického kraje za KDU-ČSL a člen ELS Roman Línek se zúčastnil v tomto týdnu předsednictva a pléna Výboru regionů EU.

V rámci zasedání, které se konalo v prostorách Evropského parlamentu, vystoupili a se zástupci evropských regionů diskutovali předseda Evropské rady Van Rompuy a komisař pro hospodářskou soutěž Almania.

„Vedle debaty o aktuální situaci v Severní Africe a řešení další vlny politické, ale i ekonomické migrace do států Unie jsme přijali stanovisko ke společné zemědělské politice, balíčku předpisů týkajících se mléka a především praktická doporučení ke schopnosti lepší evropské reakce na katastrofy. Faktické zkušenosti z povodně u nás, ale i situace jak regiony EU reagovaly na nedávné katastrofy v Japonsku, Haiti a Pákistánu, byly zdrojem našich doporučení pro evropské orgány. Cílem je, aby v budoucnosti byly reakce na živelné a podobné pohromy co nejlepší,“ komentuje agendu náměstek Línek.

Projednána byla i účast Výboru regionů k iniciativě EU Východní partnerství. Ta je věnována nečlenským zemím EU ve východní Evropě. Línek by se měl stát českým zástupcem v orgánech, které výbor pro tuto činnost zřídí.

Klíčovým tématem se stal materiál Evropské komise o modernizaci politiky EU v oblasti veřejných zakázek. „Zadávání veřejných zakázek, jejich průhlednost a dosažení opravdu výhodné nabídky pro zadavatele je velkým tématem nejen u nás, ale i v Evropě. Jde o to, aby se snižovaly náklady na účasti ve výběrovém řízení pro malé i střední podniky, byrokracie a přitom se zamezilo jak předraženým, tak podhodnoceným nabídkám. Ty často mohou ohrozit podmínky pro poskytnutí evropských investičních dotací,“ shrnul hlavní závěry člen Výboru regionů Roman Línek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama