MUDr. Alena Dernerová

  • BPP
  • Ústecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2016 11:01:10

Komu vadí Severočeši a já osobně?

Komu vadí Severočeši a já osobně?

Kandiduji do 2. volebního období do Senátu Parlamentu ČR. Při prvé volbě jsem kritizovala předražené nákupy Krajské zdravotní a následně měla problémy a byla odejita z práce.

Když jsem se rozhodla kandidovat znovu, myslela jsem si,  že už mě nic nepřekvapí. Hluboce jsem se mýlila. Praktiky Klondajku, zastupované JUDr. Hanou  Jeníčkovou, mě o tom přesvědčily. Každý kandidát, strana a hnutí musí mít svého zmocněnce. Zmocněncem Severočechů je paní Ing. Marta Pípalová, jejíž mandát  bez jejího vědomí Hana Jeníčková zrušila a sama se jmenovala na její pozici. Následně požádala úřednici Krajského úřadu v Ústí nad Labem  o stažení kandidátky Severočechů a během dvou hodin jí bylo vyhověno… Nikdo ze Severočechů o tomto nebyl informován včetně náhradníka zmocněnce. 

Obdobně postupovala v mém případě, kdy odvolala mého zmocněnce, paní Zuzanu Jiříkovou, opět se jmenovala mým zmocněncem a na magistrátu v Mostě požadovala zrušení mé kandidatury do Senátu, opět bez vědomí Severočechů. Úřednice magistrátu ale zatím nerozhodla.

Předseda Nadace Charty 77 pan prof. Janouch mi řekl, že by tuto situaci očekával  v nějaké zemi střední Afriky. Ve Švédsku by toto nebylo vůbec přípustné.
Co se mé kandidatury týče, čekám na verdikt úřednice magistrátu v Mostě, který vyřkne v pondělí 3.10. Od pátku má tato úřednice právní stanovisko, které bylo vypracováno právním zástupcem Severočechů. Názor našeho právního zástupce je, že postup paní Jeníčkové je nezákonný.

Já za sebe vnímám postup paní Jeníčkové jako amorální a bezskrupulózní. Tento čin nemá obdoby v dějinách demokratických voleb od Sametové revoluce. V současné době jednají za mě a za Severočechy právníci.

Doufám, že v tomto případě nebude spravedlnost opravdu slepá a nenechá se tedy nikým a ničím ovlivnit.

Alena Dernerová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama