Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2016 12:30:00

Jaká nás čeká budoucnost

Jaká nás čeká budoucnost

Ve volbách rozhodujeme o tom, kam budou směřovat kraje či Senát v následujících letech. Možná si řeknete, že rozhodování komu dát svůj hlas a tím i důvěru, je složité. Styl kampaní se opravdu změnil. Ovlivňují nás média, billboardy i různé letáky.

Aktivizují se nejen politici, ale i podnikatelé a snadno poznáme, který podnikatel takto skrytě podporuje svého politického oblíbence. Je samozřejmě dobře, že lidé mají možnost širokého výběru z různých stran, politických uskupení či sdružení i ze samých politiků. Tváře se sice příliš nezměnily, ale často byl změněn kabát a do té doby představitelé stran jsou dnes členy nově vzniklých sdružení. Samozřejmě apolitických a nikdo si už nechce vzpomenout, kde působil před lety. Vytahují se různé kauzy, často smyšlené či upravené k obrazu toho, kdo je používá. Svou nemalou roli sehrávají i peníze. Ten, kdo je nemá, má poněkud smůlu, ten, kdo jich má méně, musí naopak přemýšlet, jak ve volbách investovat. Hlubokým omylem je, že lidé kladně hodnotí mega počty billboardů, které v současné době na nás hledí ze všech možných stran. Snad ještě nikdy jsme tak často neviděli představitele stran i státu v krajích a nikdy nebylo tolik fotografií, které se především zaměřují na pozitivní snímky. Děti, zvířata, senioři, hasiči a všichni ti, které občané vnímají pozitivně, jsou dnes v zorném úhlu politiků. Je třeba se zeptat, zdali tato cestománie bude pokračovat i po volbách.

Naši občané si vždy dovedli poradit a jsou navíc hodně přemýšliví. A tak rozhodně nemám obavu z toho, že by se dali obalamutit sladkými slovy. Mám za to, že pro většinu z nás je rozhodující odvedená práce v minulém volebním období, to, zda krajští i senátní kandidáti pro svůj volební obvod a jeho občany byli užiteční. Méně je někdy více a slibem neurazíš. Jenže každý z nás chce konkrétní výsledky a ne pouze naději.

KSČM si vždy klade pouze dosažitelné cíle. Megalomanské plány ponecháváme jiným. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama