Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2011 8:23:22

Starosta Kvapil nakopl „knížete“ a zabrousil mezi extremisty

Starosta Kvapil nakopl „knížete“ a zabrousil mezi extremisty

Nezávidím TOP 09, která nominovala do loňských doplňovacích voleb do Senátu na Kladensku starostu Kmetiněvsi Luďka Kvapila. Nebyla to dobrá volba.

Pan starosta nyní obrazně nakopl předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga a ukázal, že jeho srdce touží bezvýhradně po jiných politických sférách. Po prostředí krajní pravice, která šíří nenávist.

 „Homosexuálové mi nevadí, když neotravují. Ale cikáni mi vadí zcela určitě! I když neotravují a nenasírají - což vlastně neexistuje,“ oznámil nám pan starosta Kvapil své „moudro“. Předčil tím i ty nejotrlejší předáky dnes již zakázané extremistické Dělnické strany.

 Na schopnosti úsudku pana starosty Kvapila se mohlo podepsat mimořádně horké počasí, prokládané bouřkami a přívalovými dešti. Pan starosta by se proto neměl tolik vystavovat zrádným slunečním paprskům a spíše by se měl věnovat studiu historie, aby zjistil, že jeho výrok se až nebezpečně podobá slovům lidí, kteří způsobili nezměrné tragédie ve 20. století. A také těch, kteří i v současnosti šíří nesnášenlivost.

 Ale i meteorologické výstřelky odporný výrok pana starosty Kvapila vůbec neomlouvají. Na místě je okamžitá reakce TOP 09, která by se měla jednoznačně od svého kandidáta do Senátu distancovat. Pan starosta by si pak měl hledat jiné zaměstnání, v politice nemá co dělat.

 Bohužel, v poslední době jsou radikalizující tendence v české politice běžnou záležitostí. Menšiny se stávají fackovacím panákem a politici bez programu, vizí a jasného řešení se uchylují k silným výrokům. Mor extremismu se nevyhýbá i velkým, zavedeným stranám, jak ukázala rasistická kampaň ČSSD na Mostecku před komunálními volbami a současně opětovné vyjádření bývalého hejtmana za ODS Šulce proti Romům. A tak, pane kníže, co říkáte na svého starostu Kvapila?


 Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR




 
    
        
 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama