Martin Říha

  • KSČM
  • Brno-střed
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2016 8:15:13

Politická kultura podle vzoru Žít Brno?

Politická kultura podle vzoru Žít Brno?

Př i studování denního tisku na mne vyskočila zpráva o našem náměstkovi primátora pro dopravu. Byl přistižen v městské hromadné dopravě (MHD) bez platného dokladu opravňujícího ho využívat služeb Dopravního podniku města Brna. Je pro mě zarážející,

 Byl jsem vychován svými rodiči tak, že i „jízda na černo“ je krádeží. Ano je to krádež, protože všichni občané města přispívají ze svých daní na provoz této služby. Vždy musí platit pravidlo, že používám-li nějakou službu, musím za ni zaplatit. Byť bych se vezl jedinou zastávku. Naše společnost nechce akceptovat, když takto cestuje opravdu sociálně slabý občan, který si nemůže tuto službu dovolit zaplatit. Ale co pan náměstek? Nebo je to snad nový volební trhák -  Jízdné v MHD zadarmo? Ne není, je to jen životní styl skupiny některých občanů. S tím se nesmířím ani já, ani ostatní spoluobčané. Pokud na jízdné nemám, mohu jít přece pěšky nebo jet na kole, jak nám pan náměstek doporučuje již 2 roky. I on mohl sednout na kolo (růžově-zelené) a mohl vyrazit k cíli.

  Na posledním zastupitelstvu jsme měli předložen návrh na elektronickou předplatní jízdenku rád bych panu Hollanovi doporučil její zakoupení. Pro nás komunisty je ale na pořadu dne slevnění jízdného plošně. Případné ztráty navrhujeme vykrýt ze zisků jiných městských společností. Jen pokud dostatečně slevíme veřejnou dopravu bude více využívána! I návštěvníci Brna mají právo na stejnou službu jako jeho občané. Za to se nám odmění  menším počtem aut v našem městě.

 Zkrátka, těch excesů v podání pana náměstka již bylo dost a chci věřit, že pan primátor si ho srovná. Nechce se věřit, že i vedení hnutí Žít Brno je jedno kdo a jakým způsobem je reprezentuje. Není zrovna dobré když se svět baví na naše konto např. zbičovaný náměstek, největší cestovatel, nyní černý pasažér.  Je čas na změnu politické kultury!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama