Ing. Aleksandra Udženija

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • bydlení
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2016 20:06:31

Kolem zavádění EET vládne chaos, i přesto ministerstvo financí hýří optimismem

Kolem zavádění EET vládne chaos, i přesto ministerstvo financí hýří optimismem

Do zkušebního provozu EET se podle informací ministerstva financí zapojilo 500 podnikatelů, což představuje něco málo přes 1 % těch, jichž se evidence týká.

To jasně ukazuje, že naši podnikatelé a živnostníci nejsou na elektronickou evidenci připraveni, mnozí z nich ani nevědí, zda se na ně EET vztahuje. Pro další velkou část bude pořízení techniky a pokladen příliš finančně náročné a s podnikáním radši skončí. Ministerstvo financí přesto hýří optimismem, i když kolem zavádění vládne pouze chaos.

Zkušební režim je zatím propadák a zapojení pěti set podnikatelů opravdu neprokazuje, že systém bude fungovat a že všichni přesně vědí, co mají dělat. ODS opakovaně upozorňuje na to, že EET výběr daní nezlepší, jen ohrozí ty, na nichž stojí prosperita české ekonomiky.

Proti tomu budeme nadále bojovat a znovu opakujeme, že budeme-li mít po příštích parlamentních volbách možnost, elektronickou evidenci zrušíme, stejně jako jiné represivní nástroje, které na podnikatele uvalila tato socialistická vláda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama