Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2016 15:49:36

Po 22. hodině slavit můžete i bez ohlášení, ale nerušte ostatní

Po 22. hodině slavit můžete i bez ohlášení, ale nerušte ostatní

Společenské slavnosti či rodinné akce můžete pořádat i po 22. hodině, není k nim potřeba souhlas obce. Podmínkou ale je, že účastníci oslavy neobtěžují ostatní občany hlukem a respektují dobu nočního klidu (od 22. hodiny noční do 6. hodiny ranní).

 

Smyslem nové obecně závazné vyhlášky (OZV), kterou Zastupitelstvo města Česká Lípa schválilo na svém říjnovém jednání, je ochrana obyvatel před nadměrným rušením v době nočního klidu. Obyvatelé díky OZV budou vědět, kdy mají počítat se dny s kratší dobou nočního klidu. Prioritou města zůstává nerušený odpočinek obyvatel v noční době.

Pokud v průběhu roku budete připravovat konkrétní akci (neuvedenou v OZV), u které předpokládáte pokračování i po 22. hodině včetně hlasité produkce či projevů účastníků, nahlaste akci minimálně 1 měsíc před dalším jednáním zastupitelstva. Zastupitelstvo obce na svém nejbližším zasedání žádost posoudí a rozhodne o jejím případném zařazení do OZV. Obec o konání takové události informuje občany na úřední desce alespoň 5 dní před konáním akce. Operativní výjimka z doby nočního klidu u „narychlo“ svolaných oslav s hudební produkcí není možná.

V obsahu OZV mají být uvedeny jen výjimečné případy, kdy převažuje zájem na udržení místních tradic. Běžné rodinné oslavy do OZV nejsou zahrnuty. Zastupitelstvo České Lípy na svém zasedání schválilo obecně závaznou vyhlášku č. 2/2016  a zkrátilo dobu nočního klidu v pěti případech – viz: ZDE

Případné rušení nočního klidu řeší městská policie a obec v rámci přestupkového jednání. Za rušení nočního klidu ve venkovním i vnitřním prostoru lze uložit sankce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama