Martin Říha

  • KSČM
  • Brno-střed
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2016 13:41:22

K zasedání Zastupitelstva města Brna č. Z7/23 konaného dne 15. 11. 2016

K zasedání Zastupitelstva města Brna č. Z7/23 konaného dne 15. 11. 2016

Je zbytečné opakovaně upozorňovat na to, jakým způsobem probíhalo projednávání procedurálních otázek. Na místě je přirovnání u nás v Kocourkově!

 

 Je zbytečné opakovaně upozorňovat na to, jakým způsobem probíhalo projednávání procedurálních otázek. Na místě je přirovnání U nás v Kocourkově. Na návrh klubu ODS bylo hlasováno o zařazení bodu odvolání náměstka Hollana pro jeho neustálé přešlapy proti dobrým mravům! Hlasování koalice ukázalo, že jim to nevadí. neboť zahřátá místečka jsou bližší než rozkol v koalici! Stejný problém nastal s předřazováním a zařazováním bodů k územnímu plánu. Opět nepochopení věci, zde však musím konstatovat, že primátor sdělil, že koalice na minulém zasedání pochybila a napravují tedy chybu.

 Je  dobře, že na návrh opozice KSČM byl stažen bod č.127 Harmonogram přípravy nového územního plánu města Brna, návrh na zajištění platnosti územního plánu po roce 2020. Myslíme si a koalice náš názor přijala za svůj, že na tak důležité záležitosti, která ovlivní město Brno na dalších dvacet roků, musí být shoda napříč politickým spektrem. Nejlépe se domluvíme u kulatého stolu a primátor toto přislíbil. Toto předcházelo den před zasedáním  zastupitelstva na poradě s primátorem a ten slib dodržel.

 V průběhu jednání zastupitelstva proběhlo několik procedurálních otázek k odvolání z funkce náměstka primátora. Samozřejmě i KSČM přidala svůj návrh a nevylučuje, že ho bude opakovat. Morální prohřešky a nezvládnutí funkce náměstka nám vadí stejně jako občanské veřejnosti. Upozorňujeme na to pravidelně.

 Krátce jsme se zdrželi u bodu ve kterém jsme přijímali rozpočtové opatření pro městem zřizovanou organizaci TIC. Náš názor je jasný: než vyhazovat peníze za vitríny pro reklamu pro soukromé subjekty, bylo by jim třeba nabídnout reklamu v MHD, Metropolitanu apod. V technických sítích vitríny odstraňujeme a na druhé straně nové děláme a v památkové rezervaci!

 Podobný případ je 900 tis. Kč na tištěnou reklamu pro Hvězdárnu k „zvětšení návštěvnosti“, kdy na prvním místě je Metro, patřící do koncernu Mafra. Tato skutečnost mluví za vše.

 Bod 45 Prevence ztráty bydlení ve městě Brně je ukázkou jak se dají rozhazovat peníze z evropských fondů, potažmo nás daňových poplatníků. Ukazuje to na to, že stávající úředníci nezvládají proces vymáhání a sociální asistence v případech dlužníků. Máme bytové odbory a sociální odbory, které mají tuto situaci zmapovanou a měli by konat. My za 20. mil. korun budeme zřizovat asistenty, kteří budou dlužníky přesvědčovat, aby svoji situaci řešili - bez nějakého právního opodstatnění! Co má být přínosem nám uniká. Snad pracovní místa pro pár nezaměstnatelných vysokoškoláků. V tomto bodě jsme navrhovali odvolání nám. Hollana pro  nezvládnutí této oblasti, kterou má v gesci. 

 Bod 131. byl schválením „trafiky“ pro „dosloužilého“ senátora Juránka, který dle tiskových zpráv intenzívně hledá zaměstnání. Po dobu osmi roků pobíral několik odměn za výkon všech funkcí a je neuvěřitelné, že není zajištěn. Jistě obdržel i odstupné za svoje učinkování v Senátu PČR. Jednoznačně jsme hlasovali proti.

 Trochu pobavení  přinesly dotazy zastupitelů. Byla to písemná odpověď uvolněného zastupitele Bc. Martina Freunda (ŽTB), kde zastupitelovi p. Říhovi sděloval, že již není předseda Komise sociální, zdravotní a pro rodinné politiky, ale vzápětí se v podpisové doložce podepsal jako předseda Komise sociální a zdravotní RMB. O pravopisných chybách se zmiňovat ani nebudeme! Zde je vidět jaký fundovaný odborník má na starosti tak důležitou oblast jakou je zdravotnictví a sociální a pro rodinná politika. Tento odborník je z řad Žít  Brno! 

 Svoji fundovanost prokázal i pan náměstek Hollan v oblasti dopravy. Nezvládnutí víkendového uzavření ulice Veselé bez vyznačení patřičné objízdné trasy přineslo mnoho komplikací při sobotních svatebních obřadech na Nové radnici, kdy svatební hosté nevěděli jak k obřadní síni přijet. Život v Brně se skládá i z těchto dopravních maličkostí.

                                                     Za Klub zastupitelů SMB        

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama